Ενοικιαζόμενοι νοσηλευτές από ιδιωτική κλινική στο νοσοκομείο Καβάλας

Είναι πιθανότατα το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο πανελλαδικά στο οποίο θα εργαστούν ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα υγείας

Μετά τη συγχώνευση των δύο χειρουργικών κλινικών ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό λόγω ελλείψεων που προέκυψαν από τις αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών, το νοσοκομείο Καβάλας προχωρά στην… ενοικίαση νοσηλευτικού προσωπικού από ιδιωτικές κλινικές.  

Είναι πιθανότατα το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο πανελλαδικά στο οποίο θα εργαστούν ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα υγείας. 

Πρόκειται σε πρώτη φάση για 20 άτομα, τα οποία θα διαθέσει ιδιωτική κλινική της Καβάλας, με την οποία ήρθε σε συμφωνία η διοίκηση του νοσοκομείου. 

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο διοικητής του νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης:

Σε ανάρτηση στα socialmedia η Τάνια Ελευθεριάδου – βουλευτής Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ αναφέρει

Πλήρης επιβεβαίωση του σχεδίου της κυβέρνησης να φέρει τους ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία. Μετά τη συγχώνευση δύο χειρουργικών κλινικών λόγω έλλειψης προσωπικού, έρχεται σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας να επιβεβαιώσει ότι ετοιμάζεται να «νοικιάσει» εργαζόμενους από ιδιωτική κλινική της Καβάλας, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή είναι…αναπόφευκτη!

Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις, με ανταγωνιστικό μισθό και ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Αντ’ αυτού, βάζει εργαζόμενους σε αναστολή, αποψιλώνοντας τα δημόσια νοσοκομεία, δημιουργώντας δυσαναπλήρωτα κενά. Παράλληλα, τα ρίχνει όλα στη…ζήτηση, τονίζοντας ότι η δεξαμενή των νοσηλευτών είναι μικρή. Και εδώ, φταίνε οι άλλοι.

Αδιαφορεί για την ουσία της διστακτικότητας των υποψηφίων, καθώς θα ριχθούν στα βαθιά, σε ένα σύστημα υγείας με τεράστια έλλειψη προσωπικού, με χαμηλούς μισθούς, ανασφάλεια και όλα αυτά μπροστά στο 4ο κύμα πανδημίας.

Δυστυχώς για την κοινωνία, η ΝΔ μεταφράζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ως αναπόφευκτο γεγονός.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.