Αρεταίειο Νοσοκομείο / Αναστέλλει χειρουργεία και εφημερίες, λόγω των αναστολών εργασίας

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα 24ωρα από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου και οι πρώτες αρρυθμίες αποκαλύπτονται

Πομφόλυγες αποδεικνύονται οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία θα είναι διαχειρίσιμη μετά το μέτρο της αναστολής εργασίας σε υγειονομικούς.

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα 24ωρα από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου και οι πρώτες αρρυθμίες αποκαλύπτονται.

Το Αρεταίειο είναι ένα από τα πρώτα νοσοκομεία όπου αναδεικνύεται η προχειρότητα που επέδειξε η κυβέρνηση για την κάλυψη των κενών, αλλά και οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στις προσλήψεις προσωπικού, παρά και την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι όλα στον τομέα της υγείας είναι υπό έλεγχο, όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη. 

Η Εφορεία του νοσοκομείου με έγγραφό της, που φέρει ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου, ενημερώνει ότι αναστέλλονται όλα τα τακτικά και έκτακτα χειρουργεία, καθώς και οι εφημερίες για έκτακτα χειρουργικά, γυναικολογικά και μαιευτικά περιστατικά λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού διαχείρισης ιατρικών αερίων. 

Με το έγγραφο αυτό προς την 1η ΥΠΕ Αττικής και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας τονίζει ότι η λειτουργία των χειρουργείων είναι «ιδιαίτερα επισφαλής».

Χθες, ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε από το βήμα της Βουλής ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να τεθούν σε αναστολή 10.000 άτομα, αλλά με βάση τα πρώτα στοιχεία έχουμε 6.412 αναστολές. «Άρα έχουμε ένα ποσοστό που δίνει δυνατότητα να διαχειριστούμε την κατάσταση στο ΕΣΥ με τη βοήθεια και των διατάξεων της σημερινής τροπολογίας», ανέφερε.

Για το ΕΚΑΒ, δήλωσε ότι υπάρχουν 500 άτομα σε αναστολή (τα 400 είναι πληρώματα) σε σύνολο 4.800 απασχολούμενων.

avgi.gr