Αίτημα της ΔΟΕ για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Κυρία Υπουργέ

Κυρία Υφυπουργέ

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει τον έντονο προβληματισμό των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με την ομαλή έναρξή της  και ιδιαίτερα τις ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων για μαθητές κι εκπαιδευτικούς, με δεδομένη την εξαιρετικά ανησυχητική έξαρση της πανδημίας.

Το πλαίσιο λειτουργίας το οποίο υιοθετήθηκε από το Υ.ΠΑΙ.Θ. κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά αποδείχτηκε εξαιρετικά ανεπαρκές και αυτό αποτυπώθηκε στην καθημερινότητα των σχολικών μονάδων (όταν δεν βρίσκονταν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης) με κορυφαίο πρόβλημα αυτό των πολυπληθών τμημάτων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με πίστη στην αξία του ενδελεχούς και ειλικρινούς διαλόγου αιτούμαστε την άμεση  πραγματοποίηση δια ζώσης συνάντησης όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,  τόσο σε σχέση με την ασφαλή όσο και με τη γενικότερη λειτουργία των σχολικών μονάδων, τον προβληματικό τρόπο πραγματοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών αλλά και όλα τα ζητήματα που δημιουργούνται και μετά την ψήφιση του νόμου 4823/2021.