Γ. Μακράκης: Ανάσα οι μονιμοποιήσεις- Να γίνουν προσλήψεις και αναπληρωτών άμεσα

Την πεποίθηση πως οι μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών αποτέλεσαν ανάσα και πως για μια σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα και χωρίς κενά είναι αναγκαίες οι προσλήψεις αναπληρωτών άμεσα, εξέφρασε μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» Γιώργος Μακράκης.

Από την συνάντηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Ν. Ηρακλείου Μανόλη Μπελαδάκη

Ο κ. Μακράκης, αναφέρθηκε στην χθεσινή συνάντηση των προέδρων των τριών Συλλόγων Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Μανόλη Μπελαδάκη για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί, τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών, τις αποσπάσεις των μονίμων, τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων και τις προσλήψεις των αναπληρωτών και τη διαδικασία των προσλήψεων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα σωστής επικοινωνίας, ενημέρωσης, εμπιστοσύνης και συνεργασίας που επιβάλλεται να υπάρχει ανάμεσα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στους συνδικαλιστικούς φορείς. Είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι γίνεται ο σωστός προγραμματισμός και όλες εκείνες οι ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις η νέα σχολική χρονιά, και με τη συνάντηση αυτή εγκαινιάζεται μια σχέση συνεργασίας και άμεσης αντιμετώπισης όλων των θεμάτων που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από τη μεριά των τριών Συλλόγων του νομού υπογραμμίσαμε πως οι μόνιμες προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν αποτελούν μια «ανάσα» για το Δημόσιο Σχολείο, ωστόσο η πολυετή αδιοριστία και ο μεγάλος όγκος των συνταξιοδοτήσεων αποτυπώνει την ανάγκη νέων μόνιμων και μαζικών διορισμών. Συνεπώς για το συνδικαλιστικό εκπαιδευτικό κίνημα οι αγώνες για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών με μόνιμες προσλήψεις συνεχίζεται σε κάθε επίπεδο.

Παράλληλα, επισημάναμε όλες οι διαδικασίες να γίνουν με διαφάνεια και στα κατάλληλα χρονικά πλαίσια, ώστε τα σχολεία ν’ ανοίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον, ζητήσαμε την κάλυψη όλων των υπόλοιπων εκπαιδευτικών κενών να γίνει σε Α’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, αιτηθήκαμε η ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο προκειμένου να γίνει αφενός, με ασφαλείς υγειονομικά όρους και αφετέρου λόγω των ημερών, που είναι αρκετά δύσκολη η μετακίνηση και η διαμονή των συναδέλφων. Τέλος, τονίσαμε την αναγκαιότητα ίδρυσης νέων τμημάτων ένταξης, η οποία έχει καθυστερήσει, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των μαθητών μας με μαθησιακές δυσκολίες.

εδώ το ηχητικό