Θοδωρής Μαλαγάρης: Ψεύδονται και στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς Μητσοτάκης και Κεραμέως (HXHTIKO)

«Αντί για ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς, μας στοχοποιούν για άλλη μια φορά»

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποτελούν τον βασικό παράγοντα επιδείνωσης της ψυχικής υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους. Τόσο ο ίδιος όσο και η κα Κεραμέως ψεύδονται. Δεν πέρασε από το Υπουργείο Παιδείας άλλος υπουργός που να λέει τόσα ψέματα» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Θοδωρής Μαλαγάρης.

Στην Τζούλυ Τσίγκα ο κ. Μαλαγάρης μίλησε για την στοχοποίηση των εκπαιδευτικών από τον πρωθυπουργό και για τους εμβολιασμούς και επισήμανε τα εξής: «Ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί ότι η ΟΛΜΕ είχε δώσει κατεύθυνση στους εκπαιδευτικούς από νωρίς να εμβολιαστούν.  Είχαμε ζητήσει και την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό, πολύ νωρίτερα, αλλά η κυβέρνηση μας καθυστέρησε πολύ» εξήγησε και εξέφρασε την οργή του κλάδου.

«Γιατί μας κουνάει τώρα το δάχτυλο; Αν δεν είχαμε κάνει δάσκαλοι και καθηγητές τόση δουλειά δεν θα γινόταν ούτε η τηλεκπαίδευση. Φτάσαμε να αγοράζουμε από την τσέπη μας Η/Υ για τα σχολεία. Κι αντί να το αναγνωρίσουν και να πουν ευχαριστώ, μας στοχοποιούν και προσπαθούν να μας χρεώσουν την ευθύνη αν δεν λειτουργήσουν πάλι τα σχολεία» επισήμανε.

Μάλιστα επανέλαβε τα πάγια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, που αγνόησε η υπουργός Παιδείας. «Να μειώσουν τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, όπως έκαναν στην υπόλοιπη Ευρώπη, να διενεργούν διαγνωστικά τεστ και εμβολιασμούς σε όσα παιδιά θέλουν, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία» σημείωσε ο γγ της ΟΛΜΕ.  

«Όλα όσα λέει η κα Κεραμέως είναι παραπλανητικά. Η ουσία είναι ότι με τις επιλογές της 30.000 μαθητές είναι εκτός πανεπιστημίου. Και με το νέο νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή γυρίζουμε δεκαετίες πίσω. Είναι το πιο αντιδραστικό, νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο που κάνει καθαρά ταξικό το Δημόσιο Σχολείο. Γυρίζουμε δεκαετίες πίσω» επισήμανε ο κ. Μαλαγάρης.