ΟΣΕΑΔΕ: Καταγγελία προς τον Β.Μιχελάκη για εκφοβισμό και αυταρχισμό απέναντι σε εργαζόμενους

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία:

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας, καταγγέλλει τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας Β. Μιχελάκη, για τις αυθαίρετες μεταθέσεις και τις κατά παραγγελία διοικητικές μεταβολές, που συνεχίζει αδιάκοπα. Με τις ενέργειες αυτές επιχειρεί να εκφοβίσει  τους συναδέλφους που δεν υποτάσσονται στις επιλογές του και ταυτόχρονα  να επιβραβεύσει, όσους αποδέχονται αδιαμαρτύρητα την «ενός ανδρός αρχή». Ο συντονιστής της Α.Δ. Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας φαίνεται να αγνοεί ότι, οι δημόσιοι λειτουργοί οφείλουν να προτάσσουν  την  προάσπιση της νομιμότητας και του δημόσιου συμφέροντος, έναντι των σκοπιμοτήτων και των «επιθυμιών»  διαφόρων παραγόντων & επιχειρηματικών συμφερόντων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υδάτων Ηπείρου, που εδώ και πολύ καιρό, αντιμετωπίζουν διαρκώς ζητήματα εργασιακού  εκφοβισμού – αυταρχισμού. Τελευταία πρόσφατη πράξη στο συνεχιζόμενο μονόπρακτο αυθαιρεσιών, η δίωξη της συναδέλφισσας προϊσταμένης της Δ/νσης Υδάτων, που μετατέθηκε στην Δ/νση Πολιτικής Προστασίας «διότι δεν συνεμορφώθην» εις τας υποδείξεις. Η πόλη των Ιωαννίνων κινδυνεύει να πει το νερό νεράκι, όμως ο συντονιστής «περί άλλων τυρβάζει», προσβλέποντας ίσως (?) στην δόξα του Αλή πασά…

Ο νέος γύρος διώξεων των εργαζομένων, έχει ξεκινήσει καιρό τώρα, όπως έγινε και στο νομό της Πρέβεζας, με την «μετακίνηση»  έμπειρου συναδέλφου προϊσταμένου, από το Τμήμα Διοικητικού Οικονομικού στο Τμήμα Αδειών Διαμονής και την αμοιβαία ανταλλαγή με άλλη συνάδελφο, με την ευφάνταστη αιτιολογία «για την απόκτηση νέων εμπειριών…»!!! όπως και άλλες αντίστοιχες.

Οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις βρίσκονται σταθερά απέναντι στον αυταρχισμό, τις διώξεις και την αυθαιρεσία. Ξέρουν πια καλά, ότι πίσω από κάθε συντονιστή, βρίσκεται η κυβέρνηση και το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Κατανοούν ότι όλες οι αστικές κυβερνήσεις, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αξιοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες, ως μεσάζοντες στη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και εν προκειμένω, τους σύγχρονους «νερουλάδες» της περιοχής.

Η Ομοσπονδία με ποικιλόμορφες ενέργειες και δράσεις και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα παλέψει, για να σταματήσει ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία, για να ανακληθούν οι αυθαίρετες μεταθέσεις, για να σταματήσει η χειραγώγηση και το τσαλαπάτημα της ζωής και της προσωπικότητας  των συναδέλφων μας.

Δεν θα υποκύψουμε στην πειθαρχία του τρόμου. Οι εργαζόμενοι ούτε  σκύβουν το κεφάλι ούτε και χειραγωγούνται.

          Η Ομοσπονδία μας:

  • Στηρίζει την αγωνιστική στάση των συναδέλφων, απέναντι στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία.
  • Καταγγέλλει κάθε απόπειρα κλίματος τρομοκρατίας στο εργασιακό μας περιβάλλον.
  • Καταδικάζει απερίφραστα κάθε αυταρχική συμπεριφορά του συντονιστή και της Διοίκησης.
  • Συνεχίζει να ενημερώνει τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων και την κοινή γνώμη, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει θέση και να δώσει απάντηση στην αναφορά, που έχει ήδη κατατεθεί.
  • Καλεί τους φορείς και τον λαό της περιοχής να στηρίξουν τους εργαζόμενους που παλεύουν για την αυτονόητη προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων καθώς και τον αδιαπραγμάτευτο χαρακτήρα του νερού, ως δημόσιο αγαθό.

Απαιτούμε από:

  • Τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, να ανακαλέσει όλες τις αυθαίρετες, άδικες και τιμωρητικές μεταθέσεις που έγιναν στους εργαζόμενους και τους προϊστάμενους της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου, του Τμήματος Αδειών Διαμονής, του Τμήματος Διοικητικού Οικονομικού και του Τμήματος Γραμματειακής Υποστήριξης Πρέβεζας.
  • Τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών και την κυβέρνηση να σταματήσει νασυγκαλύπτει τον  Συντονιστή, προβαίνοντας άμεσα σε σχετικές ενέργειες.

   Πίνακας Αποδεκτών

– Υπουργό Εσωτερικών

– Συντονιστή ΑΔΗ-ΔΜ

– Υπουργό Περιβάλλοντος και  Ενέργειας

–  ΚΟ Βουλής

–  Βουλευτές Ηπείρου, Δυτ.Μακεδονίας

 – ΜΜΕ

 – Μέλη μας