Καταγγέλλει την πρακτική συκοφάντησης που εφαρμόζει ο υπουργός ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Ε.Τ.Α.Α.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Ε.Τ.Α.Α. καταγγέλλει τον Υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη που για επικοινμωνιακούς λόγους στοχοποιεί τους Υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για να προσφέρει θέαμα και αίμα δημοσίων Υπαλλήλων στα ΜΜΕ.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση :

Ο υπουργός εργασίας Κ. Χατζηδάκης τιμάει τον μισθό του και προχωράει με γοργούς ρυθμούς το σχέδιο που ανέλαβε να υλοποιήσει, που δεν είναι άλλο από την πλήρη καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης. Τον τρόπο τον ξέρει καλά. Τον εφάρμοσε άλλωστε στον ΟΣΕ και στην Ολυμπιακή, όπως ο ίδιος υπερηφανεύεται ως άλλος superman.

Η αρχή έγινε με την εισβολή των ιδιωτών στην απονομή των συντάξεων. Λογιστές και δικηγόροι θα απονέμουν συντάξεις με fast track διαδικασίες χωρίς ουσιαστικό έλεγχο. Το επόμενο στάδιο είναι η διάλυση του ΕΦΚΑ. Ο υπουργός με τον τρόπο που γνωρίσει καλά, αυτόν του λαϊκισμού, ανακάλυψε τον υπαίτιο γα τα δεινά του ΕΦΚΑ, τους υπαλλήλους. Αυτούς που με το φιλότιμό τους και την αυτοθυσία τους κουβαλάνε στις πλάτες τους έναν οργανισμό που οι κυβερνήσεις απαξιώνουν. Να θυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι εργαζόμαστε χωρίς υλικά, που πολλές φορές τα αγοράζουμε μόνοι μας, με απαρχαιωμένους υπολογιστές και συστήματα.

Καθαρά για να έχουν να παίζουν τα δελτία ειδήσεων στοχοποιεί υπαλλήλους ότι δεν απαντάνε στα τηλέφωνα και αναγγέλλει πειθαρχικές διώξεις. Να ενημερώσουμε λοιπόν ότι η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη, ο καθένας από εμάς παράγει εργασία δύο και τριών υπαλλήλων, σε άθλιες συνθήκες εργασίας. Άλλωστε το κάτεργο που έχουν δημιουργήσει είναι ο λόγος που έχουν αποκλείσει τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να μπουν στην κινητικότητα, καθώς μεγάλος αριθμός υπαλλήλων επιθυμεί να αποχωρήσει αναζητώντας όχι λιγότερη δουλειά, αλλά ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Καταγγέλλουμε την πρακτική συκοφάντησης που εφαρμόζει ο υπουργός εκπροσωπώντας την κυβέρνηση της Ν.Δ. και να θυμάται καλά ότι δεν θα ξεχάσουμε τις χυδαιότητες στις οποίες επιδίδεται, και θα περιφρουρήσουμε με όποιον τρόπο χρειαστεί την αξιοπρέπεια, την εργασία και τα δικαιώματά μας.