Μετάθεση της ημερομηνίας της 24ωρης απεργίας για τις 10 Ιουνίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 19ης Μαΐου για κοινή ημερομηνία Γενικής Απεργίας, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε να μεταθέσει την ημερομηνία της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 10 Ιουνίου, μετά τη σημερινή απόφαση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που, επίσης, αποφάσισαν 24ωρη  απεργία για τις 10 Ιουνίου.

Η αλλαγή επιβλήθηκε από την ανάγκη να υπάρξει πανεργατικό μέτωπο ενάντια στο νσχ. Δυστυχώς η ΓΣΕΕ ακολουθώντας παρελκυστική τακτική μεταταθετοντας τη συνεδρίαση και αδιαφορώντας για οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης και κοινής δράσης κατέληξε να προκυρήξει σήμερα απεργία για τις 10 Ιουνίου. Προφανώς, η ημερομηνία της απεργίας, δεν είναι αυτοσκοπός. Η μοναδική μας επιδίωξη είναι η ενωτική δράση απέναντι στην κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση του ΣΕΠΕ, τη μείωση των μισθών, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για μετάθεση της απεργίας ψηφίστηκε από ΔΗΣΥΠ, ΠΑΜΕ ΕΑΕΚ και Ανατροπή. Καταψήφισαν οι Παρεμβάσεις που άλλωστε δεν είχαν ψηφίσει ούτε το σκεπτικό της απεργίας για τις 3 Ιουνίου δηλαδή να γίνει προσπάθεια για κοινή ημερομηνία απεργίας με την ΓΣΕΕ.