ΑΡΜΑ- ΤΡΙΤΗ 23/2. όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις. αγώνας διαρκείας για ένα ισχυρό δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος πανδημίας στη χώρα μας, με τους εργαζόμενους σε όλες τις δημόσιες δομές της υγείας να δίνουν σκληρά την μάχη και να θρηνούν και δικούς τους νεκρούς, μαζί με τις χιλιάδες των συμπολιτών μας.

 Σε όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ, αρνείται να αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία, αρνείται να αυξήσει τους προϋπολογισμούς των Δομών Υγείας, αρνείται να κάνει μόνιμες και μαζικές προσλήψεις, αρνείται να ενισχύσει την Πρωτοβάθμια Υγεία. Είναι προκλητικό ότι ακόμα και φέτος ο προϋπολογισμός για την Υγεία είναι μειωμένος κατά μισό δις ευρώ – με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση πριμοδοτεί πλουσιοπάροχα τον ιδιωτικό τομέα υγείας, τη στιγμή που αυτός απουσιάζει πλήρως από την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για το μόνο που νοιάζεται η Κυβέρνηση είναι η επικοινωνιακή της  εικόνα (χειροκροτήματα, δηλώσεις «περί ευθύνης γιατρών», για δήθεν προσλήψεις χιλιάδων, για δήθεν «επίταξη» μονάδων του ιδιωτικού τομέα) fake news για το πλήθος των ΜΕΘ, για το «εμβολιαστικό σχέδιο» που στη πράξη μετατρέπει τα Νοσοκομεία σε εμβολιαστικά κέντρα, με σοβαρούς κινδύνους διασποράς,  αφού η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει αφεθεί στην μοίρα της χωρίς στελέχωση, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς υποδομές, χωρίς κανένα σχέδιο.

Η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι τελείως διαφορετική: Εντατικοποίηση, μετακινήσεις αντί προσλήψεις προσωπικού, απειλές και τρομοκρατία στους εργαζόμενους, διώξεις και καθαιρέσεις, Ποινικοποίηση της Συνδικαλιστικής Δράσης με διώξεις Προέδρους Σωματείων, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, έλλειψη μέσων και υποδομών για την ατομική προστασία. Πριν από λίγες μόλις μέρες, η τοποθέτηση του υφυπουργού εργασίας στη Βουλή για το θέμα της ένταξης των Υγειονομικών στα ΒΑΕ, που την επανέλαβε και χθες, αποκαλύπτει ξεκάθαρα πλέον τη αρνητική βούληση της κυβέρνησης να νομοθετήσει αποδεχόμενη την πρόταση της επιτροπής και το δίκαιο αίτημα μας, με το πρόσχημα το δημοσιονομικό κόστος, τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας λόγω της πανδημίας καθώς και την συνταξιοδότηση σημαντικού αριθμού εργαζομένων.

Απέναντι σε αυτές τις Αντιλαϊκές Πολιτικές, που οδήγησαν το ΕΣΥ στην σημερινή κατάσταση, ΟΛΟΙ εμείς οι Εργαζόμενοι στην Υγεία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη Κοινωνία, συνεχίζουμε στον δρόμο του Αγώνα για να ανατρέψουμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ τα σχέδια της Κυβέρνησης για συρρίκνωση του ΕΣΥ, Ιδιωτικοποιήσεις- ΣΔΙΤ.

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

13ο  ΚΑΙ 14ο   ΜΙΣΘΟ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στην Απεργιακή Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας και Πορεία στο Υπουργείο Υγείας 10:00-15:00.