Χατζηδάκης- Για τις καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων φταίνε οι «γραφειοκράτες» του Υπουργείου Εργασίας

 Στη σημερινή του ομιλία στη βουλή ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης,  κατά τη συζήτηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση,  κατονόμασε τους Υπεύθυνους για τις καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων που κατά τα λεγόμενά του δεν είναι άλλοι από τους «γραφειοκράτες» του Υπουργείου Εργασίας. Κάποιοι θα πουν ότι ο εύκολος τρόπος να πετάξεις τις ευθύνες από την δική σου πλάτη είναι να τις πετάξεις στην πλάτη κάποιου άλλου και θα έχουν δίκιο …. ο νέος υπουργός πετάει το μπαλάκι . Που όμως; Αυτό είναι το θέμα.

Λογικό να ισχυριστεί ότι δεν φταίει αυτός πριν ένα μήνα ανέλαβε  άλλωστε…. έχει τη δυνατότητα. Τότε ποιος φταίει για την διόγκωση των εκκρεμών συντάξεων από τη στιγμή που το κόμμα του η ΝΔ ανέλαβε την διακυβέρνηση τις χώρας;

Ο Χατζηδάκης επιλέγει να ρίξει τις ευθύνες όχι στον κο Βρούτση τον προηγούμενο Υπουργό αν και στα χέρια του έγινε ότι έγινε αλλά στους ανώνυμους γραφειοκράτες του Υπουργείου. Δεν μας λέει βέβαια ποιοι είναι αυτοί . Είναι οι υπάλληλοι είναι οι Δ/ντές του Υπ. Εργασίας; Είναι οι διοικητές των φορέων; Επιλέγει ο κος Χατζηδάκης, εντέχνως την λέξη γραφειοκράτης  στον πληθυντικό αριθμό για να περιγράψει αυτούς τους ανώνυμους κακούς που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Το μόνο που δηλώνει ξεκάθαρα για αυτούς είναι ότι είναι του Υπουργείου Εργασίας.

Και προς θεού μην πάει ο νους σας ότι ο Χατζηδάκης επιρρίπτει ευθύνες στον ίδιο τον Βρούτση ή στις επιλογές του όσον αφορά την στελέχωση τόσο του Υπουργείου όσο και των εποπτευόμενων φορέων.

 Δείτε σχετικό άρθρο

 «Απασφάλισε» ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μιλώντας στη βουλή, στράφηκε κατά των γραφειοκρατών του υπουργείου Εργασίας για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή συντάξεων. Ο υπουργός Εργασίας προκάλεσε αίσθηση με την τοποθέτησή του, καθώς δεν συνηθίζει να υψώνει τους τόνους. «Θέλω να σας πω ανοιχτά και από την καρδιά μου. Και θέλω να το ακούνε και οι άνθρωποι που βγάζουν τις συντάξεις και οι άνθρωποι που περιμένουν τις συντάξεις. Ένα κράτος, όποιο και αν είναι αυτό, το οποίο καθυστερεί να δώσει τις συντάξεις για έναν χρόνο, για δύο χρόνια, για τρία χρόνια, για τέσσερα χρόνια, με συγχωρείτε δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα στους ασφαλισμένους και να τους περνάει από 40 κόσκινα μέχρι να τους δώσει έστω μια προσωρινή ενίσχυση. Με εμένα υπουργό, αποκλείεται να γίνει. Το ξεκαθαρίζω λοιπόν για να το ακούνε και οι όποιοι γραφειοκράτες. Δεν γίνεται να καθυστερούμε άλλο, το θέμα των συντάξεων θα λυθεί, θα αντιμετωπιστεί το θέμα των συμψηφισμών.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι η τροπολογία για την καταβολή ενός ορισμένου αριθμού συντάξεων ανάλογα με τον χρόνο υποβολής αιτήσεως θα έρθει σύντομα στη Βουλή και θα επιδιώκει να καταβληθούν κάποιες εθνικές συντάξεις ως έναντι στους συνταξιούχους που έχουν κάνει αίτηση.

Δείτε το βίντεο μετά το 14.30′

πηγή