Άκαρπη η συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Με ανάρτηση του στο λογαριασμό του στο fb ο Γιώργος Τρούλης Αντιπρόεδρος στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ενημέρωσε άμεσα σχετικά με την συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας. δείτε σχετικά :

Τέθηκαν από την πλευρά του ΔΣ της ΔΟΕ όλα τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο σχολείο όπως το ασφαλές άνοιγμα και λειτουργία (αριθμός μαθητών στα τμήματα, ολοήμερο τμήμα, μεταφορές μαθητών, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς, η έλλειψη καθαριότητας κλπ), το ζήτημα της πρόσφατης υπουργικής απόφασης για το 10λεπτο επέκτασης ωραρίου στα Νηπιαγωγεία, το ζήτημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, το ζήτημα της ανανέωσης ή μη των 3μηνων συμβάσεων, το θέμα των διορισμών Γενικής Αγωγής – η συζήτηση γύρω από την κατανομή, το ζήτημα της δημόσιας συζήτησης για την αξιολόγηση και το ζήτημα των υπηρεσιακών συμβουλίων με τις εκλογές παρωδία.

Εν συντομία οι απαντήσεις της Υφυπουργού και της Γενικής Γραμματέας ήταν στις περισσότερες των περιπτώσεων εκτός τόπου και χρόνου με ένα αφήγημα που ακολουθεί η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας πως όλα πάνε καλά.

Για το άνοιγμα των σχολείων ενώ ισχυρίζονται ότι ακούνε τους ειδικούς δεν απαντούν και δεν δίνουν στοιχεία που να αναφέρουν ότι τα παιδιά δεν κολλάνε στα σχολεία και δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Το επιχείρημα για τα 25αρια τμήματα που αποτελεί απόφαση της Κυβέρνησης από το καλοκαίρι είναι ότι η Ελλάδα είναι 4η χώρα ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ σε επίπεδο μέσου όρου (μάλλον αυτό εννοούσε ότι τα παιδιά κάθονται ένα ένα και ζικ ζακ σε επίπεδο μέσου όρου των 17 μαθητών), καμία μέριμνα για τεστ επαναλαμβανόμενα σε εκπαιδευτικούς και στους μαθητές καθώς και ότι δεν ήξεραν ότι υπάρχει πρόβλημα με τις μεταφορές των μαθητών που στοιβάζονται με 100% πληρότητα στα λεωφορεία και στα ταξί. Έψαχναν να βρουν ποιος έχει αρμοδιότητα για να το δουν…

Για τις 3μηνες συμβάσεις πάρα τις πιέσεις μας, μας έγινε σαφές ότι δεν θα γίνει ανανέωση σε όλες τις περιπτώσεις αλλά μόνο όσες παραμένουν ως άδειες covid και στις θέσεις που προκύπτουν θα γίνουν νέες προσλήψεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Για το θέμα του 10λεπτου στα νηπιαγωγεία η αιτίαση είναι πως αποτελεί ρύθμιση λόγω covid και ισχύει μόνο σε αυτή την περίοδο γιατί υπήρχαν πιέσεις από γονείς (;;;)

Ζητήσαμε την απόσυρση και την μη υποχρεωτική εφαρμογή καθολικά που δημιουργεί σοβαρά θέματα στην αποχώρηση των νηπίων ειδικά στα συστεγαζόμενα. Αναμένουμε εάν εισακουστεί η πρόταση μας μετά την επικοινωνία που θα έχουν με την Υπουργό.

Για τους διορισμούς απλά αναφέρθηκε ότι ισχύει ότι έχει πει η Υπουργός για διορισμούς τη νέα χρονιά και πως οι οριστικοί πίνακες από τον ΑΣΕΠ αναμένονται τον Μάρτιο να εκδοθούν (;;;)

Σε σχέση με τη συζήτηση που ακούμε για κατανομή σε ειδικότητες και βαθμίδες μας είπαν ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση και πως είναι πρώιμη. Για το θέμα της αξιολόγησης ότι θα γίνει συζήτηση με τον κλάδο και δεν θα υπάρχει αιφνιδιασμός και φυσικά καμία ενημέρωση για τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται.

Για τα υπηρεσιακά συμβούλια εμμένουν στον ολισθηρό αντιδημοκρατικό δρόμο και διαμηνύσαμε πως κι εμείς θα συνεχίσουμε την πίεση μέχρι να πάμε σε εκλογές δια ζώσης.

Σε γενικές γραμμές η συζήτηση δεν έδωσε τίποτα καινούριο. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια εμμονή σε ότι πράττουν και με δυσκολία έως καθόλου δεν αναγνωρίζουν λάθη και (εγκληματικού χαρακτήρα σε κάποιες περιπτώσεις) παραλείψεις.

Ο κλάδος οφείλει να είναι σε κινηματική εγρήγορση γιατί όπως προκύπτει οι σχεδιασμοί είναι τέτοιοι που θα ξεδιπλώνονται βήμα βήμα και μεθοδικά.