Γ. Μακράκης: “Παλεύουμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία αλλά με ασφάλεια”

Παλεύουμε να κρατήσουμε ανοικτά τα σχολεία αλλά με ασφάλεια, τόνισε μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δομήνικος Θεοτοκόπουλος Γιώργος Μακράκης.

Στον Δήμο Ηρακλείου θα μεταφερθούν σήμερα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί και γονείς προκειμένου να πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον κ. Αγγελάκη για τα ελλιπή μέτρα στα σχολεία, ζητώντας την διενέργεια rapid test σε όλους τους εκπαιδευτικούς και αραίωση τμημάτων, για να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία. “Θέλουμε από την στιγμή που άνοιξαν τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή” τόνισε ο κ. Μακράκης.

Για το θετικό κρούσμα στο 52ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, ο κ. Μακράκης ανέφερε πως θα πραγματοποιηθούν τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, όμως τα τεστ θα γίνουν δωρεάν με πρωτοβουλία ενός γονέα ιδιώτη.

“Να προσπαθήσουμε να μεριμνήσουμε κάποια ζητήματα όπως είναι τα τεστ και το προσωπικό καθαριότητας” επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μακράκης, εκφράζοντας φόβο πως αν ανοίξει στις 25 Ιανουαρίου η Δευτεροβάθμιαια εκπαίδευση, θα εντοπιστεί πρόβλημα στην καθαριότητα.

https://www.mixcloud.com/widget/iframe/?hide_cover=1&feed=%2Fpolitica898%2Fmakrakhs-7%2F

πηγή