Η κυνική ομολογία Γεωργιάδη είναι μόνο μια πτυχή του εγκλήματος που συντελέστηκε

Του Γιώργου Πετρόπουλου*

Η κυνική ομολογία Γεωργιάδη είναι μόνο μια πτυχή του εγκλήματος που συντελέστηκε, κυρίως, στη Βόρεια Ελλάδα. Η ιδεοληπτική επιλογή, να μην ενισχυθεί το ΕΣΥ, να μην παρθούν μέτρα ενάντια στο συνωστισμό σε ΜΜΜ και ιδιωτικές επιχειρήσεις, η άρνηση συνταγογράφησης των διαγνωστικών τέστ, η συνειδητή επιλογή να μην δημιουργηθούν μικρότερες τάξεις στα σχολεία κα. Είναι ακόμη, η στελέχωση των νοσοκομείων με ανίκανους Διοικητές-ρουσφέτια, και το υπηρεσιακό πογκρόμ που εξαπέλυσαν ενάντια σε όποιον/α από το προσωπικό δεν δήλωνε ΔΑΚΕ.

Οι καταγγελίες που φτάνουν για την κατάσταση που επικράτησε στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας προκαλεί οργή. Ασθενείς με covid-19 σε θαλάμους εμφραγματιών σε ανάρρωση με αποτέλεσμα την νόσηση και των θάνατο των τελευταίων. Ασθενείς με covid εγκαταλελειμμένοι να πεθάνουν νηστικοί και βρώμικοι. Και ταυτόχρονα πειθαρχικά και διώξεις σε όποιον/α τολμούσε απλά να μιλήσει για ελλείψεις και προβλήματα.

Οι ευθύνες πια δεν είναι πολιτικές, δεν πρόκειται απλά για λανθασμένες εκτιμήσεις και πολιτική αμεριμνησία. Και η διερεύνηση των ποινικών ευθυνών, αφορά την πολιτική ηγεσία, τον ΕΟΔΥ, τα μέλη της «Επιτροπής», τους διοικητές των νοσοκομείων και τα στελέχη τους.

*Γιώργος Πετρόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ