Το Σωματείο Εργαζομενων δήμου Κορδελιού Ευόσμου – Σ΄ αυτό το ζοφερό περιβάλλον επιβάλεται η αναβολή των εκλογών της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ καλεί τους εργαζόμενους να προστατέψουν την υγεία και την ασφάλειά τους και να απέχουν από κάθε διαδικασία των εκλογών της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου, διεκδικεί :

  • Να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους.·  
  • Να παραταθεί η θητεία των αιρετών Μελών των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους …»

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας δε λέει να υποχωρήσει παρά το γενικό lockdown πολλών εβδομάδων και με τους δύο σκληρούς δείκτες -αριθμός διασωληνωμένων και θανάτων – να παραμένουν σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα.

 Μέσα σ΄ αυτό το ζοφερό περιβάλλον και με τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορωναϊού να παρατείνονται, προκαλεί έκπληξη η εμμονή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου να μην αναβάλει τις εκλογές, για τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου, όπως έκανε σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις.

Έχει σκεφτεί άραγε, ποιες θα είναι οι συνέπειες στην εξάπλωση του ιού, αν την Τρίτη προσέλθουν στις κάλπες πάνω από ενενήντα χιλιάδες εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σ’  όλη τη χώρα;

Έχει σκεφτεί τον κίνδυνο για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, που θα δεχθούν όλον αυτό τον αριθμό των εκλογέων;

Όμως, με ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων να νοσούν, ένα μεγάλο ποσοστό να βρίσκεται σε άδεια ειδικού σκοπού, ένα ποσοστό εργαζομένων σε τηλεργασία, τις υπηρεσίες να υπολειτουργούν λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του ιού, είναι φανερό ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υποβαθμίσει και να καταργήσει στην πράξη τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, εισάγοντας από την πίσω πόρτα την διαβλητή ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, εκφράζει την απόλυτη αντίθεση του στις εμμονές και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προχωρά στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, με φαύλο και αντιδημοκρατικό τρόπο.

Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

Σε συνέχεια των αποφάσεων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της ομόφωνης απόφασης της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. και δεδομένων των επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν «… ζητάμε:

·         Να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους.

·         Να παραταθεί η θητεία των αιρετών Μελών των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους …»

Καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους τους Δήμου, να προστατέψουν την υγεία και την ασφάλειά τους και να απέχουν από κάθε διαδικασία των εκλογών της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου για τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.