Υπουργείο Υγείας-ΥΠΕ: Με μετακινήσεις 25 Νοσηλευτών(!!) από κάθε Νοσοκομείο θα στελεχωθούν τα Εμβολιαστικά Κέντρα. ΑΞΙΟΙ!!!.

Πριν από μέρες, ο Υπουργός Υγείας, ανέδειξε το Κυβερνητικό Σχέδιο για τον Εμβολιασμό. Ένα σχέδιο που περιελάμβανε την ανάδειξη 1018 Κέντρων σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την εμβολιαστική κάλυψη όλου του πληθυσμού της Χώρας. Όπως αναφέρθηκε «Θα είναι 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Και αυτά τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, θα μπορούσαν να εμβολιάσουν 2.117.440 συμπολίτες μας τον μήνα. Πώς θα γίνει αυτό; Θα υπάρχουν δύο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, έξι μέρες την εβδομάδα εργασία, Κυριακή ρεπό. Και έχουμε υπολογίσει ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειαστεί 10 λεπτά πάνω-κάτω, προκειμένου να εμβολιαστεί.». Παράλληλα, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα στηρίξει και όλη αυτή την προσπάθεια, όλο αυτό το project. Βλέπετε πώς επιμερίζονται σε Υγειονομικές Περιφέρειες τα εμβολιαστικά μας κέντρα. Εκεί θα εμβολιαστεί το κύριο κομμάτι των συμπολιτών μας.

Σύμφωνα, με τις Δηλώσεις του κ. Κικίλια, το όλο εγχείρημα θα το αναλάμβανε ΚΥΡΙΩΣ η Αθμια. Και  “Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις» αποδείχτηκε ότι το Σχέδιο « είναι στον αέρα!!». Και παρουσιάστηκε με όρους «επικοινωνίας» για να ξεφύγουν λίγο από τα ζόρια και τις ευθύνες, χωρίς να έχει διασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για τη στελέχωση.

Με έγγραφο της η 1η ΥΠΕ ( το ίδιο πιθανόν και στις υπόλοιπες…) ζητάει από τα Νοσοκομεία της κατάλογο 25 Νοσηλευτών ΤΕ, σε ετοιμότητα για να στελεχώσουν τα Εμβολιαστικά Κέντρα!!. Χαρακτηριστικά:  «Θέμα. Εμβολιασμός covid-19 Πολιτών στα Κέντρα Υγείας της 1ης ΥΠΕ. Σε συνέχεια  επικοινωνίας μας στις 25/11/2020, σχετικά με την προετοιμασία των Κέντρων Υγείας της 1ης ΥΠΕ για τον εμβολιασμό covid-19 των πολιτών, το Νοσοκομείο ευθύνης σας θα συμβάλλει με τη διάθεση εκ του προσωπικού 25 ΠΕ ή ΤΕ  Νοσηλευτικής ή Επισκέπτες Υγείας ή Ειδικευόμενους Νοσηλευτές ή Μαίες. Παρακαλώ για την ονομαστικοποίηση του Προσωπικού ανά κατηγορία (συνημμένος Πίνακας) …. Έως τη Τετάρτη 2/12 και ώρα 15:00».

Σύμφωνα λοιπόν με το Υπουργείο Υγείας και τη Κυβέρνηση, θα διατεθούν πάνω από 700 Νοσηλευτές από τα Νοσοκομεία, για να υποστηρίξουν το σχέδιο της Κυβέρνησης για τον Εμβολιασμό(!!) .Λες και περισσεύουν Νοσηλευτές από τον Ευαγγελισμό, το Σωτηρία, το Ιπποκράτειο, το Λαϊκό ή από όποιο άλλο Νοσοκομείο της 1Ης ΥΠΕ, που έχουν μετατραπεί σχεδόν στο σύνολο τους σε Νοσοκομεία μιας Νόσου.

Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση  να ενισχύει με κόσμο, Μόνιμες Προσλήψεις ή Επικουρικό Προσωπικό,  τα Νοσοκομεία Πρώτης Γραμμής, που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες με την αντιμετώπιση του covid, έρχεται για να υποστηρίξει το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού, με μετακινήσεις >700 Νοσηλευτών από τα μάχιμα Νοσοκομεία στα Κέντρα Υγείας.

Με τέτοιους σχεδιασμούς και πρωτοβουλίες, που αποδεικνύουν ότι η Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι «εκτός τόπου και χρόνου» αναρωτιόμαστε μετά γιατί δεν πήραμε έγκαιρα μέτρα και ξέφυγε η κατάσταση. Ποιος άλλος, εκτός από το Επιτελικό Κράτος των Αρίστων, θα αποφάσισε με 3.000 Κρούσματα και 100 θανάτους κάθε μέρα, να αποδυναμώσει τα Νοσοκομεία Πρώτης Γραμμής, που δίνουν καθημερινό  αγώνα για να σώσουν ασθενείς, να μετακινήσει > 700 Νοσηλευτές…

Υ.Γ 1 : Το ίδιο έγγραφο πήγε και στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος, που είναι Νοσοκομείο covid. Άμα φύγουν 25 Νοσηλευτές, ουσιαστικά το Νοσοκομείο θα κλείσει(!!). Λέτε να τους νοιάζει;…

Υ.Γ 2 : Ας ελπίσουμε, εάν υπάρχει ίχνος τσίπας στη Πολιτική Ηγεσία, αντίστοιχο έγγραφο να ΜΗΝ έχει πάει στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας. Εάν έχει σταλεί, πέρα από ανίκανοι και άχρηστοι, πλέον αποδεικνύονται και πολιτικά αδίστακτοι. Μακάρι να μην βγούμε αληθινοί..