Απεργία / Στο δρόμο εργαζόμενοι και συνδικάτα– Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα (video-εικόνες)

Με αίτημα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων που συνεπάγεται το lockdown

Με παρεμβάσεις στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας καθώς και με μοτοπορείες συμπαράστασης έξω από νοσοκομεία, εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους διατύπωσαν την αντίδρασή τους στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας, κατήγγειλαν την αδιαφορία της στην επίλυση των τραγικών οικονομικών επιπτώσεων καθώς και την επιλογή της να κατεδαφίσει τους προστατικούς για τους εργαζόμενους εργασιακούς νόμους.

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, όπως μεταδίδουν οι ρεπόρτερ του avgi.gr Άντυ Κουκλάδα και Κώστας Παπαντωνίου, οι παρεμβάσεις έγιναν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν η  ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ,  η ΟΛΜΕ, οι ενώσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), το ΣΕΗ, η ΠΟΘΑ και το Συνδικάτο Επισιτισμού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, έκανε μοτοπορεία μπροστά από τα νοσοκομεία, χωρίς στάσεις και με ένα επιβάτη ανά δίκυκλο τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως δήλωσε στο avgi.gr ο πρόεδρος της Κώστας Κεχαγιόγλου.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο θα παραμείνουν οι συρμοί του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, ενώ τα σωματεία του Τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας. 

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ διεκδικώντας ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορωνοϊού με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ κορωνοϊού με έξοδα της εταιρείας. Ζητούν επίσης να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Κανονικά θα εκτελούν δρομολόγια λεωφορεία και τρόλεϊ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς τα Σωματεία των οδικών μέσων δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ μόνο μεμονωμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να απεργήσουν καλυπτόμενοι από το ΕΚΑ αλλά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις μεταφορές (ΟΣΜΕ).

Φωτορεπορτάζ Re-union

αρθρογραφία – video: https://www.avgi.gr/