Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση για την προσφορά γνωστού ιδιωτικού εργαστηρίου προς τα μέλη της ΕΔΟΘ για test-covid

Η Ε.Ε. της ΕΔΟΘ κοινοποίησε προσφορά ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου για την διενέργεια test-covid. θυμίζουμε ότι τα τεστ αυτά, τόσο οι ομοσπονδίες μας όσο και η ΑΔΕΔΥ είχαν ζητήσει να παρέχονται δωρεάν από την κυβέρνηση η οποία και τους αγνόησε .

Η προσφορά αυτή αποτελεί προϊόν της  σύμβασης συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στην ΕΔΟΘ και το ιδιωτικό κέντρο. Απέναντι στην πρόταση αυτή ψηφίσαμε Λευκό και αρνηθήκαμε να συνταχθούμε τόσο με το υπέρ ( ΔΗΣΥ- ΔΑΚΕ) αφού σε καιρό υγειονομικής κρίσης θα περνούσε λάθος μηνύματα στην κοινωνία και θα έπρεπε όλη η προσοχή και η στήριξη μας να δοθεί στο ΕΣΥ όσο και με το κατά (Παρεμβάσεις-ΔΑΣ) αφού αγνοούσαν την πραγματικότητα και τις υπαρκτές ανάγκες της κοινωνίας στα θέματα υγείας ( με λίγα λόγια, αν αρρωστήσεις δεν μπορείς να περιμένεις την επανάσταση για να γίνεις καλά). 

Δυστυχώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η αδιαφορία για την υγεία των εργαζόμενων τόσο της κυβέρνησης όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης μας δικαίωσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.  Τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται στον Νομό και περιλαμβάνουν τόσο έναν μεγάλο αριθμό σχολείων και νοσοκομείων, όσο και των δημοσίων υπηρεσιών δείχνουν την ανευθυνότητα με την οποία χειρίστηκε η επίσημη κυβέρνηση την ασφάλεια των εργαζόμενων σε καιρό πανδημίας. Το αίτημα μας για δωρεάν τεστ από την πολιτεία είναι πλέον καθημερινή ανάγκη.

Η αυξημένη ζήτηση που έχει παρουσιαστεί αυτές τις ημέρες για την συγκεκριμένη προσφορά, όπου ο κάθε εργαζόμενος είναι έτοιμος να πληρώσει από το υστέρημα του 48 ευρώ για να μάθει αν νοσεί , είναι η μεγαλύτερη κατάντια τόσο για την κυβέρνηση της Ν.Δ. όσο και για τον Ζέρβα και τον Τζιτζικώστα.