Επαναφέρουν ως μετακλητό σύμβουλο τον Λούλη με το ανύπαρκτο πτυχίο

Από το «παράθυρο», μέσω της ιδιότητας του μετακλητού, επαναφέρει η κυβέρνηση στο υπουργείο Τουρισμού τον πρώην Γενικό Γραμματέα, Κωνσταντίνο Λούλη, ο οποίος μπορεί να μην διαθέτει καν πτυχίο αλλά θα κληθεί να αναλάβει «ειδικός σύμβουλος» για την στρατηγική επέκταση του ελληνικού τουρισμού στις διεθνείς αγορές!

Ο κ. Λούλης, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη και ταμίας του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απομακρύνθηκε από τη θέση του ΓΓ Τουρισμού τον Αύγουστο, στον απόηχο της αποκάλυψης ότι δεν διαθέτει πανεπιστημιακό τίτλο. Όμως, μόλις δύο μήνες μετά την απομάκρυνσή του ο κ. Λούλης επιστρέφει στο υπουργείο Τουρισμού αυτή τη φορά ως «ειδικός σύμβουλος» του υπουργού Χάρη Θεοχάρη. Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του κ. Θεοχάρη ο κ. Λούλης προσλαμβάνεται μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του (για διάστημα ενός έτους) αλλά χωρίς μισθό, προφανώς σε μια προσπάθεια να διασκεδασθούν οι εντυπώσεις της εσπευσμένης επαναφοράς.

Ωστόσο η απόφαση της άμεσης επιστροφής ενός ανθρώπου δίχως πανεπιστημιακά προσόντα στο υπουργείο Τουρισμού προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο κ. Λούλης επανέρχεται ως άμισθος «εμπειρογνώμονας με ειδικό αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υποβολή προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη, τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και τη στρατηγική επέκτασης στις διεθνείς αγορές θα παρέχει τις υπηρεσίες του στον υπουργό Τουρισμού».

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου αυτές οι αρμοδιότητες ανατίθενται σε ανθρώπους με διδακτορικά ή ακόμη και με πανεπιστημιακή εμπειρία. Είναι απορίας άξιον γιατί το «επιτελικό κράτος» αποφάσισε να τις εμπιστευτεί σε άνθρωπο ο οποίος δηλώνει διπλωματούχος… Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρομύλων.