Στα 252 Ανέρχονται Συνολικά Τα Κενά Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Στο Νομό Ηρακλείου

Λίγες μόλις, μέρες πριν τη διεξαγωγή της Γ φάσης διορισμών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που πιθανότατα να πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, καταγράφονται 252 κενά στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία του νομού.

Τα περισσότερα από αυτά, καταγράφονται σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της ενδοχώρας, ενώ τα κενά στην παράλληλη στήριξη καταγράφονται σε όλους τους δήμους του νομού.

Ειδικότερα:

Γενική

ΠΕ 60 – Νηπιαγωγοί: 14
ΠΕ 70 – Δάσκαλοι: 27
ΠΕ 05 – Γαλλικής Φιλολογίας: 2 ΑΜΩ
ΠΕ 06 – Αγγλικής Φιλολογίας: 7
ΠΕ 07 – Γερμανικής Φιλολογίας: 1 πλήρους ωραρίου και 6 ΑΜΩ
ΠΕ 08 – Εικαστικών: 8
ΠΕ 11 – Γυμναστών: 3
ΠΕ 79 – Μουσικής: 5
ΠΕ 86 – Πληροφορικής: 5
ΠΕ 91 – Θεατρικής Αγωγής: 6

Ειδική Αγωγή

ΠΕ70 ΣΜΕΑΕ – Δάσκαλοι: 7
ΠΕ 08 ΕΑΕ – εικαστικών: 2
ΠΕ 79 ΕΑΕ – Μουσικής: 1
ΠΕ 86 ΕΑΕ – πληροφορικής: 2
ΠΕ 91 ΕΑΕ – Θεατρικής Αγωγής: 2

Παράλληλη Στήριξη δασκάλων: 128
Παράλληλη Στήριξη νηπιαγωγών: 26

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι καταγράφονται 80 με 90 επιπλέον κενά στο Ηράκλειο, καθώς αναβλήθηκαν οι τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών, που θα κάλυπταν τις άδειες των εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Όπως δήλωσε στα Παραπολιτικά Κρήτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”, Γιώργος Μακράκης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να καλύψει τα παραπάνω κενά με το να τα συμπεριλάβει στην Γ φάση διορισμών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή ο κ. Μακράκης επανέλαβε την πάγια θέση του Συλλόγου, ότι δηλαδή, η εκπαιδευτική κοινότητα απαιτεί από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιηθούν άμεσα μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση, καθώς το αίτημα αυτό, αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για το Δημόσιο Σχολείο ώστε να μη χάνονται κάθε χρόνο εκατοντάδες διδακτικές ώρες.

Γ. Ρ.

parapolitikakritis.gr