Επιτελικό μπάχαλο στην εκπαίδευση

του Νεκτάριου Κορδή

Την ώρα που:καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των σχολικών μονάδων που κλείνουν λόγω της έξαρσης της Πανδημίας! το «ομαλό» άνοιγμα των σχολείων αποτυπώνεται στην αύξηση των κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς! τα κενά σε εκπαιδευτικούς παραμένουν πολλά και σοβαρά!οι μαθητές στοιβάζονται σε τάξεις 25-27 μαθητών τη στιγμή που από τη Δευτέρα 21/9 οι κοινωνικές συναθροίσεις θα έχουν ανώτατο όριο 20 ατόμων!

Οι ελάχιστες καθαρίστριες (1-2 ανά σχολική μονάδα) παλεύουν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη καθαριότητα/απολύμανση στα σχολεία!Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές χρησιμοποιούν τα δικά τους ατομικά μέσα προστασίας –με την ανάλογη οικονομική τους επιβάρυνση- μετά το φιάσκο με τις μάσκες-γίγας! Πολλοί εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές κάνουν το τεστ για covid με δικά τους έξοδα αφού δεν βγάζουν άκρη με το «επιτελικό» κράτος!Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ταλαιπωρούνται απίστευτα από κάποιους «καρεκλοκένταυρους» που τους ζητούν π.χ. «παραστατικά» αν και είναι άνω των 65 ετών!

Το Υπουργείο Παιδείας προκηρύσσει για τις 4 Νοέμβρη τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών στις οποίες συμμετέχουν 160.000 εκπαιδευτικοί!

Την ίδια στιγμή με αλλεπάλληλες ΠΝΠ, έχουν παραταθεί οι θητείες των συλλογικών οργάνων (συνδικαλιστικών και άλλων) και έχουν παραταθεί οι εκλογές τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου, οι μαζικές διαδικασίες, να μην αποτελέσουν εστίες μετάδοσης του ιού! Για άλλη μια φορά το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ αποδεικνύει τη συνέπεια και τη συνέχεια λόγων και έργων! Εκτός και αν οι «ειδικοί» έχουν διαβεβαιώσει ότι στις εκλογές των Υ.Σ. με τη συμμετοχή 150.000 εκπαιδευτικών ο ιός δεν κολλάει!

Τι άλλο θα δούμε;