Καταδικάζουμε την επίθεση στη συναδέλφισσα εκπαιδευτικό

Το Υπ. Παιδείας να διασφαλίσει τους παιδαγωγικούς και δημοκρατικούς όρους λειτουργίας των σχολείων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταδικάζει τη φραστική επίθεση, τον προπηλακισμό και την άσκηση σωματικής βίας απέναντι στη συναδέλφισσα εκπαιδευτικό από γονέα μαθητή για το ζήτημα της μάσκας και τη μη χρήση της.
Δυστυχώς η εκπαιδευτική κοινότητα επιβεβαιώνεται πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει απροστάτευτους τους εκπαιδευτικούς. Αυτό προκύπτει από την έλλειψη πολιτικής βούλησης ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Η κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία δεν έπραξαν τίποτα για την αραίωση των τμημάτων, την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού, την εύρεση χώρων, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν και δεν εξασφαλίστηκε η δυνατότητα δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την πρόληψη και τον έλεγχο εξάπλωσης του ιού στα σχολεία.
Αντί αυτών είχαμε τη «φούσκα» με τις άχρηστες μάσκες που κόστισαν εκατομμύρια ευρώ και τα στημένα τηλεοπτικά σόου για τα περίφημα παγουρίνο από την ίδια την Υπουργό Παιδείας. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να δίνουν χώρο και να τροφοδοτούν παράξενες και ιδιαίτερες αντιλήψεις που είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και το παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία.
Ως εδώ!
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να θωρακίσει θεσμικά τους εκπαιδευτικούς, να αντιμετωπίσει άμεσα τα δυσάρεστα φαινόμενα λεκτικής και σωματικής βίας, να διασφαλίσει τους παιδαγωγικούς και δημοκρατικούς όρους λειτουργίας των σχολείων.