Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 21/7/2020 και τις τρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις

   του Νεκτάριου Κορδή

Σχετικά με τη συνεδρίαση  του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Έγιναν δεκτές 8 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για εξαιρετικά  σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.
  2. Εγκρίθηκαν 2 αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ελληνόφωνα τμήματα και στις θέσεις διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα αγγλόφωνα τμήματα του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης. Τέλος για το ίδιο ζήτημα ανανεώθηκε η απόσπαση 3 εκπαιδευτικών στο ίδιο σχολείο.
  3. Εγκρίθηκε 1 απόσπαση εκπαιδευτικού Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης σε ΠΥΣΔΕ.
  4. Αποδεσμεύτηκε εκπαιδευτικός που ζητά μετάταξη σε ίδιο κλάδο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  5. Απορρίφθηκε 1 αίτηση μετάταξης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέλους ΔΕΠ.  
  6. Σχετικά με τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο και από βαθμίδα σε βαθμίδα, εγκρίθηκαν συνολικά 45 μετατάξεις εκπαιδευτικών στους ακόλουθους κλάδους:
ΚΛΑΔΟΣ ΜΕΤΑΤΑΞ.ΑΡΙΘΜ. ΕΚΠΑΙΔ.
ΠΕ011
ΠΕ026
ΠΕ0310
ΠΕ04.011
ΠΕ04.024
ΠΕ04.042
ΠΕ061
ΠΕ082
ΠΕ789
ΠΕ79.012
ΠΕ801
ΠΕ831
ΠΕ861
ΠΕ87.021
ΠΕ87.091
ΠΕ88.021
ΤΕ01.191
  • Σχετικά με την προκήρυξη  3ΕΑ του ΑΣΕΠ, έχει σταλεί για δημοσίευση σε ΦΕΚ ο τελικός αξιολογικός πίνακας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρόσκληση δήλωσης περιοχών για τον διορισμό των 3.549 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση.
  • Τέλος σχετικά με τις νέες αιτήσεις απόσπασης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, τονίσαμε την αναγκαιότητα να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς, -πέρα από ένσταση, επανεξέταση και ανάκληση- να υποβάλουν και νέες αιτήσεις μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος και όχι χειρόγραφες! Ευελπιστούμε ότι το αυτονόητο αυτό ζήτημα θα γίνει αποδεκτό από την Πολιτική Ηγεσία!  
  • Οι επόμενες συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Είναι προφανές ότι θα απαιτήσουμε να γίνει Β΄ φάση αποσπάσεων. Παρά την ικανοποίηση ενός μεγάλου αριθμού αποσπάσεων, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, οικογενειακά και οικονομικά. Υπάρχουν ζευγάρια εκπαιδευτικών και τρίτεκνες οικογένειες που δεν έχουν αποσπαστεί! Οι εκπαιδευτικοί αυτοί παραμένουν εγκλωβισμένοι για πολλά χρόνια σε διάφορες περιοχές της χώρας μακριά από το τόπο κατοικίας τους και τις οικογένειες τους, μέσα στις συνθήκες της κρίσης που πλήττει όλη την ελληνική κοινωνία. Αποσπάσεις μπορούν να γίνουν –παράλληλα- και από πλεονασματικές σε πλεονασματικές περιοχές.  Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει και Β΄ φάση αποσπάσεων πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

   Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση σε εσάς και τις οικογένειές σας! Ύστερα από μια τόσο δύσκολη σχολική χρονιά μετά από την πρωτοφανή πανδημία, χρειάζεται να ανακτήσουμε ψυχικές και σωματικές δυνάμεις για την επόμενη χρονιά! Μπροστά μας από το Σεπτέμβρη είναι οι μεγάλοι αγώνες απέναντι στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού που ιδιωτικοποιεί και διαλύει το δημόσιο σχολείο και αποδομεί μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Νεκτάριος Κορδής, είναι αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ  εκλεγμένος  με το ψηφοδέλτιο  των   Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΕΑΕΚ