του Γιώργου Πετρόπουλου*

Λίγες μέρες πριν ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, έδωσε συνέντευξη, που πέρασε εν πολλοίς στις «πίσω σελίδες», αν και έχει όμως κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες-ειδήσεις, οι οποίες «αποκαλύπτουν», σε ένα βαθμό το σχέδιο της ΝΔ για το Δημόσιο.

Καταρχάς, χαρακτηρίζει, αμφίσημα, τον αριθμό των εργαζόμενων στο Δημόσιο ως «φυσιολογικό». Να υποθέσουμε πως εννοεί, πως δεν απαιτεί περαιτέρω μείωση, και άρα απολύσεις, αλλά προφανώς δεν χρειάζεται και νέες προσλήψεις. Να θυμίσουμε εδώ πως το Δημόσιο, έχασε το 40% του προσωπικού, την δεκαετία του Μνημονίου με αποτέλεσμα τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κομβικοί για την «κοινωνική ανταποδοτικότητα» του Δημοσίου, να βρίσκονται στα όρια της λειτουργίας τους. Ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζόμενων «πρώτης γραμμής» στην Υγεία και την Εκπαίδευση, για παράδειγμα, ξεπερνά κατά πολύ τα 50 χρόνια καθώς μαζικές προσλήψεις, έχουν να γίνουν πάνω από δέκα χρόνια. Ότι ακόμη και αυτά, τα πετσοκομμένα, επί υπουργίας Μητσοτάκη, οργανογράμματα, δύσκολα φτάνουν το 70% κάλυψης.

Εκτιμά μάλιστα, ο υπουργός, πως από την «ψηφιοποίηση» του Δημοσίου, θα προκύψει «πλεονάζον προσωπικό, που θα μπορούσε να μετακινηθεί σε άλλες θέσεις εργασίας». Υποθέτουμε πως δεν σκοπεύει να υποκαταστήσει «ψηφιακά» το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εκπαιδευτικούς των «δυσπρόσιτων» περιοχών, και άρα θα προχωρήσει άμεσα σε προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών.

Θέλουμε να τονίσουμε πως η ανάπτυξη των απαραίτητων τεχνολογιών, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μια μαγική «θεραπεία δια πάσαν νόσο» και ως πρόσχημα για την υποστελέχωση, αλλά για την έμμεση ιδιωτικοποίηση, μέσω εταιριών που θα αναλάβουν το ρόλο του «παρόχου ψηφιακών υπηρεσιών»

  • Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, η ανάπτυξη των τεχνολογιών,όπως η ψηφιοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική, είναι απαραίτητη και πρέπει να καλύπτει δύο προϋποθέσεις
  • Να βελτιώνει, ποσοτικά και ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες
  • Να διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας, αμοιβής, και ωραρίου για τους εργαζόμενους

Ο υπουργός, προανήγγειλε τέλος, ένα νέο «σύστημα διαχείρισης του προσωπικού με επιστημονικά χαρακτηριστικά» πρακτικά ένα νέο σύστημα «αξιολόγησης» καθώς αυτό φαίνεται να αποτελεί εμμονή του πρωθυπουργού, από την εποχή της αλήστου μνήμης αξιολόγησης των ποσοστών και των απολύσεων. Ας ελπίσουμε μόνο να μην έχει την ίδια «επιστημονικότητα»

* Ο Γιώργος Πετρόπουλος είναι μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένος με την Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση