Εκλογές-δημοτικοί υπάλληλοι: Δυσαρέσκεια για την αποζημίωση των 230 ευρώ -Ζητούν διευκρινήσεις

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το εκλογικό επίδομα κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων που θα απασχοληθούν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, και σύμφωνα με το ΦΕΚ:

Οι εργαζόμενοι στους δήμους, που είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός, θα λάβουν το χαμηλότερο (230 ευρώ έκαστος), ενώ το υψηλότερο θα δοθεί σε υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και στη Γενική Συντονίστρια «Αττική II» (της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη)  και τη Γενική Συντονίστρια Ελέγχου Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 ευρώ).

(δείτε αναλυτικά τα ποσά εδώ)

Ωστόσο, ήδη ξεσηκώθηκαν φωνές διαμαρτυρίας μετά την έκδοση της απόφασης.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η aftodioikisi.gr υπάρχει απογοήτευση στις τάξεις των δημοτικών υπαλλήλων αφενός επειδή για μια ακόμη φορά παίρνουν τα λιγότερα χρήματα και αφετέρου διότι δεν διευκρινίζεται αν τα 230 ευρώ αποζημίωση είναι για μία Κυριακή ή και για τις δυο Κυριακές των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Αλαλούμ» λοιπόν, καθώς κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι υπολόγιζαν και υπολογίζουν σε παραπάνω από 230 ευρώ, ενώ άλλοι θα περιοριστοούν μόνο σε αυτά τα χρήματα καθώς δεν θα έχουμε παντού β’ γύρο.

Γενικότερα, επικρατεί μια αναστάτωση και μια δυσαρέσκεια, ενώ ζητούνται περισσότερες διευκρινήσεις από το ΥΠΕΣ.

αναδημοσίευση από https://www.aftodioikisi.gr/