Βολεύουν τα «δικά τους» παιδιά σε ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ

Απίστευτο άγχος φαίνεται ότι έχει καταλάβει τα κυβερνητικά στελέχη στη ΔΥΠΑ και στον ΕΦΚΑ προκειμένου να βολευτούν κάποια από τα «δικά τους» παιδιά, όπως είθισται να αποκαλούνται οι φίλα προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα συνδικαλιστές και υπάλληλοι που επωμίζονται, ενδεχομένως, και προεκλογικές εξυπηρετήσεις υποψήφιων βουλευτών.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, 13/4/23, την τελευταία μέρα πριν από την αργία του Πάσχα και το κλείσιμο της Βουλής, δηλαδή την τελευταία ημέρα για έκδοση αποφάσεων, ο διοικητής και οι γενικοί διευθυντές του ΕΦΚΑ τοποθέτησαν ως προϊσταμένους και διευθυντές μέλη της ΔΑΚΕ που είχαν «ξεμείνει» χωρίς ευνοϊκή τοποθέτηση.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση ως υποδιευθυντή υπαλλήλου με μικρότερη προϋπηρεσία και προσόντα στη θέση μιας υπαλλήλου με 28 χρόνια προϋπηρεσία στον τομέα των συντάξεων. Η υπάλληλος τοποθετήθηκε σε αντικείμενο άσχετο με την προϋπηρεσία της, προκειμένου να αντικατασταθεί από μία… ευνοϊκή ανέλιξη. Τη συγκεκριμένη ημέρα τοποθετήθηκε ως διευθυντής στις συντάξεις Δημοσίου Τομέα προϊστάμενος ο οποίος συμμετείχε σε ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ.

Τυχαίο; Να σημειωθεί ότι οι γενικοί διευθυντές είχαν αναλάβει υπηρεσία εντός του μήνα, με διαδικασία συνέντευξης (η οποία έχει καταγγελθεί ως διαβλητή από την ΑΔΕΔΥ, καθώς η ίδια επιτροπή πραγματοποίησε και τη συνέντευξη και η ίδια εξέτασε και τις ενστάσεις).

Ομως διάφορα νομότυπα μεν, παράλογα δε φαίνεται ότι συμβαίνουν και στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ). Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το κλείσιμο της Βουλής, στις 11 Απριλίου, ο υποδιοικητής της ΔΥΠΑ, Γ. Καραχάλιος, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα στη θέση του από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, υπέγραψε τις αποφάσεις για μετακινήσεις-αναβαθμίσεις υπαλλήλων σε θέσεις αναπληρωτών και αναπληρωτριών προϊσταμένων καθώς και υποδιευθυντών ΙΕΚ.

Τουλάχιστον πέντε αναβαθμίσεις αυτού του τύπου με την ίδια ημερομηνία αναρτήθηκαν στη Διαύγεια φέροντας την υπογραφή του υποδιοικητή. Αφορούν το ΚΠΑ2 Καλλιθέας, το Τμήμα προγραμμάτων ΛΑΕΚ/ΕΛΕΚΠ, την περιφερειακή διεύθυνση αττικής στο Τμήμα επαγγελματικής κατάρτισης, τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Μαθητείας (για υπάλληλο που θα διατηρήσει επίσης τα καθήκοντά της ως υπεύθυνης στο αυτοτελές γραφείο εξυπηρέτησης μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων), καθώς και το ΙΕΚ Πύργου.

πηγή: https://www.efsyn.gr/Χριστίνα Κοψίνη