Μολότοφ στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνω Λιοσίων – «Δεν θα μας εκφοβίσουν» δηλώνουν οι Επιθεωρητές Εργασίας καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία και την διοίκηση

«Δεν θα μας εκφοβίσουν» δηλώνουν οι Επιθεωρητές Εργασίας καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία και την διοίκηση.

Άγνωστοι, το βράδυ της Τετάρτης, πέταξαν μολότοφ κατά του κτιρίου που στεγάζεται το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνω Λιοσίων, καταστρέφοντας μέρος αυτού.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων Επιθεώρησης Εργασίας που δηλώνουν ότι «δεν θα εκφοβίσουν τους εργαζόμενους» και την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Στ. Παπαδημητρίου, να αναφέρει στην «Εφ.Συν.» πως «το περιστατικό έχει κοινά χαρακτηριστικά με το αυτό του αρχαιολόγου στη Μύκονο».

Ο ΣΕΕπΕ, μετά το θλιβερό περιστατικό καταγγέλλει «την πολιτική ηγεσία και την Διοίκηση για τους ερασιτεχνισμούς της» καλώντας «να πάρουν τώρα τα απαραίτητα μέτρα, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις για την ασφάλεια και την προστασία των επιθεωρητών».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση 

του ΣΕΕπΕ

Δυστυχώς τα γεγονότα για μια ακόμη φορά μας επιβεβαιώνουν, καθώς ούτε η Εβδομάδα των Παθών δεν στάθηκε εμπόδιο σε κάποια κακοποιά στοιχεία να κάνουν επίδειξη δυνάμεων μέσω τρομοκρατικών ενεργειών.

Χτες τη νύχτα άγνωστοι πέταξαν μολότοφ κατά του κτιρίου που στεγάζεται το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνω Λιοσίων, με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί ένα σημαντικό μέρος του.

Δηλώνουμε σε αυτά τα θρασύδειλα στοιχεία και σε όσους κρύβονται πίσω τους ότι δεν θα μας εκφοβίσουν.

Οι Επιθεωρητές Εργασίας, όπως πράτταμε μέχρι τώρα, έτσι και θα συνεχίσουμε να ασκούμε το λειτούργημα μας υπέρ του κόσμου της εργασίας.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία και την Διοίκηση για τους ερασιτεχνισμούς της.

Ελπίζουμε έστω και τώρα, και πριν να είναι πολύ αργά, να καταλάβουν επιτέλους ποια είναι τα πραγματικά μας προβλήματα και να μην επιδίδονται μόνο σε επικοινωνιακούς χειρισμούς.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με την ασφάλεια μας.

Να πάρουν τώρα τα απαραίτητα μέτρα, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις για την ασφάλεια και την προστασία των επιθεωρητών που έχουμε ήδη ως Σύλλογος επανειλημμένα καταθέσει.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας (;) του Πολίτη να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της. Το έργο της δεν είναι να δίνει εντολές στην αστυνομία να χτυπάει τους διαδηλωτές, αλλά να μας παρέχει συνθήκες ασφάλειας στην καθημερινότητά μας.

Απαιτούμε να βρεθούν και να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την εγκληματική ενέργεια.

Η απάντησή μας θα είναι συλλογική

Στηρίζουμε τους συναδέλφους του ΤΕΕΣ Άνω Λιοσίων. Στηρίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στο έργο τους και δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους.

Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία – αποχή από την τραγελαφική αξιολόγηση του νόμου Βορίδη.

πηγή: efsyn