Εργαζόμενοι ΕΡΓΟΣΕ / Σχέδιο επέλασης ακριβοπληρωμένων golden boys με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών

Αποκαλύψεις για εν εξελίξει επιχείρηση καπελώματος της ΕΡΓΟΣΕ από ακριβοπληρωμένους ιδιώτες, με αφορμή την εθνική τραγωδία των Τεμπών, κάνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Όπως επισημαίνουν επιχειρείται να καπελωθεί η δραστηριότητα της εταιρείας «με ορδές Συμβούλων, με εμπειρία μικρότερη από τη δική μας και με συνολικές αμοιβές που αντιστοιχούν σε δεκάδες ΕΡΓΟΣΕ, αντί να υλοποιήσει ένα βιώσιμο πλάνο στοχευμένων προσλήψεων και ενσωμάτωσης νέου ανθρώπινου δυναμικού, που θα γίνουν αποδέκτες και συνεχιστές της πολύτιμης εμπειρίας μας».

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΓΟΣΕ καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα συντηρείται κλίμα υπονόμευσης των ιδίων και της εταιρείας που «συχνά αγγίζει τα όρια της συκοφάντησης και στρώνει κατά παράδοξη σύμπτωση πολύ καλά το έδαφος προς την κατεύθυνση αυτή», δηλαδή προς την παράδοση της εταιρείας σε ακριβοπληρωμένα golden boys.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τα τελευταία χρόνια δεν συναντήθηκαν ποτέ με τους αρμόδιους πολιτικούς προϊσταμένους τους παρόλο που πολλές φορές έχουν καταθέσει στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών τις προτάσεις τους για ανασύνταξη της εταιρείας για να προχωρήσουν καλύτερα τα έργα, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη ανάθεσης της Διοίκησης σε άτομα αποδεδειγμένης εμπειρίας στο χώρο με μακρά διάρκεια θητείας. 

Η απαξίωση της ΕΡΓΟΣΕ καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι σήμερα η εταιρεία έχει, μόλις, 184 εργαζόμενους που τους 400 που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και ενώ η εταιρεία εκτός των έργων που κατασκευάζονται διαχειρίζεται το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα υποδομών στον ελληνικό χώρο, που περιλαμβάνει επεκτάσεις του σιδηροδρομικού δικτύου με έργα ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: https://www.avgi.gr/