Στάση εργασίας των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Με στάση εργασίας σήμερα, Τετάρτη, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη της πρωινής βάρδιας και συγκέντρωση στις 12:30 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων: «Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις δίνοντας αποφασιστική απάντηση στην ένταση του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας της Διοίκησης. Βάζουμε τέρμα στην ασυδοσία και την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων: Άθλιες εργασιακές συνθήκες, περικοπή και των αυτονόητων δικαιωμάτων, πειθαρχικές διώξεις – ποινές, στοχοποίηση διοικητικών υπαλλήλων, απαξίωση επιστημονικού έργου, τιμωρητικές μετακινήσεις, συκοφάντηση εργαζόμενων και συνδικαλιστών από τη διοίκηση κ.ά.

Απαιτούμε Δημόσια – Δωρεάν Υγεία για όλους, μαζικές προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους. Να τοποθετηθεί η συναδέλφισσα Επιμελήτρια Παθολογίας σε παθολογική κλινική του Νοσοκομείου με πλήρεις επιστημονικές αρμοδιότητες σύμφωνα με την οργανική της θέση».

Παράλληλα, η ΕΙΝΑΠ με ανακοίνωσή της αναφέρει πως: «στηρίζει την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για κινητοποίηση την Τετάρτη 05/04/23 με στάση εργασίας 12.00 – 15.00, ενάντια στα ζητήματα της διοικητικής αυθαιρεσίας που έχουν προκύψει και καλύπτει τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετέχουν».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τονίζει πως: «στηρίζει τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Αργυρή Ερωτοκρίτου, ενάντια στον αυταρχισμό της Διοίκησης του Ευαγγελισμού, που γίνονται την Τετάρτη, 5 του Απρίλη 2023, στον Ευαγγελισμό».

πηγή: https://www.aftodioikisi.gr/

φωτό αρχείου re-union.gr