Κέντρα κοινότητας: Προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι, σήμερα 5/4

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα κέντρα κοινότητα.

Η ανακοίνωση-στήριξη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει τη στήριξη της στο Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και Παρακολουθημάτων που αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023.
Βασικό αίτημα της Απεργίας είναι, να σταματήσει η «ομηρία» των Συμβασιούχων με προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι Συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων και στα Παραρτήματα τους «σηκώνουν» ένα μεγάλο βάρος από την άσκηση της Κοινωνικής Πολιτικής των Ο.Τ.Α., αλλά η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία τους αντιμετωπίζουν με απαξίωση και εμπαιγμό, αδιαφορώντας για τις συνθήκες εργασίας και πολύ περισσότερο για την σταθερότητα της εργασίας τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και Παρακολουθημάτων, η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω με την εντατικοποίηση της εργασίας και τον συνεχή εμπαιγμό για την ανανέωση των συμβάσεων τόσο από το Υπουργείο Εργασίας όσο και από τις Περιφέρειες να προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη συμπαράσταση της στους Συμβασιούχους-Εργαζόμενους των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων και των Παραρτημάτων τους, και στηρίζει την 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 διεκδικώντας σταθερή εργασία στους Ο.Τ.Α. με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.