Συμβασιούχοι ΕΟΔΥ / Τους απείλησαν ότι θα δηλωθούν ως «αδικαιολογήτως απόντες» αν απεργήσουν την Τετάρτη

Το σωματείο τους καταγγέλλει τη διοίκηση του Οργανισμού για απροκάλυπτη προσπάθεια εκφοβισμού και απειλές σε βάρος των εργαζομένων στις κινητές μονάδες

Για απροκάλυπτη προσπάθεια εκφοβισμού και απειλές σε βάρος των εργαζομένων καταγγέλλει τη διοίκηση του ΕΟΔΥ το Σωματείο Συμβασιούχων του Οργανισμού (ΣΕΕΟΔΥ). Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι συνάδελφοί τους από τις κινητές μονάδες του Οργανισμού απειλήθηκαν ότι εάν συμμετέχουν στην αυριανή απεργία για την τραγωδία των Τεμπών θα δηλωθούν ως «αδικαιολογήτως απόντες».

«Αποτελεί τεράστιο θράσος πάνω στους 56 νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών να απειλούνται οι συνάδελφοι με τέτοιο τρόπο. Ο οργανισμός που κόπτεται για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας ουδέποτε έκανε συνάντηση για τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας ως οφείλει. Φροντίζει βέβαια να εφαρμόσει άλλες πλευρές της νομοθεσίας όπως το να μας σέρνει στα δικαστήρια όταν απεργούμε, να μην δέχεται καν η διοίκηση να ακούσει τα αιτήματα μας, να βάζει διμοιρίες να φυλάνε τα γραφεία του οργανισμού όταν διαμαρτυρόμαστε στην είσοδο του και να πριμοδοτεί το εργοδοτικό σωματείο των μονίμων υπαλλήλων που ψευδεπίγραφα χρησιμοποιεί σε ανακοινώσεις το όνομα μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Πηγή: https://www.avgi.gr/