Σε 24ωρη απεργία στις 9 Μαρτίου προχωρούν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην Γ.Γ.Π.Σ. και στην Η.ΔΙ.Κ.Α.

Σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Γ.Γ.Π.Σ. την  01/03/2023 και το Σωματείο Εργαζομένων στην Η.ΔΙ.Κ.Α. την 28/02/2023, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη κοινή απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Μαρτίου και σε συγκέντρωση στις 12.00 έξω από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν καθώς οι απαντήσεις που έλαβαν οι δύο Σύλλογοι στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν ήταν ικανοποιητικές για την υλοποίηση των αιτημάτων που έχουν καταθέσει. 

Καμία δέσμευση δεν υπήρξε για οριστική ικανοποίηση και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του αιτήματος για  μισθολογικές αυξήσεις σε όλο το προσωπικό των δύο φορέων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού λόγω  υποστελέχωσης καθώς και επίλυση των προβλημάτων με τους συμβασιούχους που υπηρετούν σε αυτούς.  Οι διεκδικήσεις μας πρέπει να αντιμετωπίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις σαν επένδυση στην ανάπτυξη  της δημόσιας συνιστώσας της πληροφορικής στην χώρα μας και σαν εγγύηση για την ανάπτυξη της Γ.Γ.Π.Σ  και της Η.ΔΙ.Κ.Α., που θα παρέχουν ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον για τους νέους εργαζόμενους και  τις νέες εργαζόμενες. Άρα αποτελούν τη μοναδική επιλογή για να διασφαλιστεί ότι ο Δημόσιος χαρακτήρας  των υποδομών, των λειτουργιών και όσα προσφέρουν δεν θα είναι βορά και έρμαιο των επιθυμιών των  ιδιωτικών εταιρειών.  

Έχει έλθει η ώρα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Κυβέρνηση να αποδείξουν με έργα ότι  ενδιαφέρονται για την ενίσχυση της Γ.Γ.Π.Σ. και της Η.ΔΙ.Κ.Α. και του Δημοσίου χαρακτήρα τους,  μέσα από την ουσιαστική υλοποίηση των αιτημάτων μας.  

Διεκδικούμε αγωνιστικά και αποφασιστικά:  

Ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών μας 

Προσλήψεις τακτικού προσωπικού. 

Πραγματικές και ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις που θα δοθούν στο σύνολο του προσωπι κού χωρίς καμία εξαίρεση. 

Μισθολογική εξίσωση των υπαλλήλων 

Άρση της ομηρίας των συμβασιούχων μέσω συμβάσεις αορίστου χρόνου 

Άμεση παράταση των συμβάσεων των ΙΔΟΧ. 

Κατά στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο κοινή αντιπροσωπεία των δύο Σωματείων θα απαιτήσει  συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, για να θέσει επιτακτικά τα αιτήματά μας απαιτώντας την άμεση  ικανοποίησή τους. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στη Γ.Γ.Π.Σ. 

Το Δ.Σ. του Σωματείου Προσωπικού Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.