Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ για Τέμπη / Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί σύσσωμη

Αναστέλλουν σε ένδειξη πένθους για το μεγαλύτερο ίσως δυστύχημα στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι σε μετρό και ΗΣΑΠ


«Σήμερα θρηνούμε τους συμπολίτες μας που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν στις εκκλήσεις των εργαζομένων» υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ για την ανείπωτη τραγωδία με τους 32 επιβεβαιωμένους νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες από τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορική κοντά στα Τέμπη αργά χθες το βράδυ.

Σε σκληρή τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ υπενθυμίζουν ότι όταν εκείνοι μιλούσαν για έλλειψη προσωπικού, για απαξίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών, για την ελλιπή συντήρηση του τροχαίου υλικού, για την παραβατικότητα σε όλο το μήκος του δικτύου, κάποιοι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα.

«Τέτοιου μεγέθους τραγωδίες είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβούν αν κάποιος δεν ασχοληθεί σοβαρά με την στελέχωση αλλά και τις υποδομές. Ο σιδηρόδρομος δεν είναι οι λαμπεροί γρανίτες, οι προβολείς και οι κάμερες των καναλιών που τρέχουν να προβληθούν όλοι όσοι φέρουν ευθύνη για αυτό τραγικό γεγονός. Ο σιδηρόδρομος είναι όλα όσα υπάρχουν πίσω από αυτήν την χολιγουντιανού επιπέδου λάμψη, όλα όσα είναι αόρατα από τους φακούς των καμερών» σημειώνουν.

«Σήμερα από ντροπή και μόνο, θα έπρεπε να βλέπαμε τις παραιτήσεις όλων αυτών των φωστήρων που πιστεύουν ότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να λειτουργήσει στον αυτόματο πιλότο. Σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μεταφορών θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί σύσσωμη» υπογραμμίζουν.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ τονίζει ότι μετά το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου δυστύχημα, ως ένδειξη πένθους στην εθνική τραγωδία αναστέλλει τη σημερινή του κινητοποίηση.

«Οι καρδιές όλων σήμερα χτυπάνε εκεί στα Τέμπη. Δεν ξεχνάμε τα προβλήματά μας και θα επανέλθουμε σε αυτά. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» καταλήγει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:


«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί μια τέτοια τραγωδία.

Σήμερα θρηνούμε τους συμπολίτες μας που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν στις εκκλήσεις των εργαζομένων.

Όταν οι εργαζόμενοι μιλούν για έλλειψη προσωπικού, για απαξίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών, για την ελλιπή συντήρηση του τροχαίου υλικού, για την παραβατικότητα σε όλο το μήκος του δικτύου, κάποιοι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα.

Τέτοιου μεγέθους τραγωδίες είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβούν αν κάποιος δεν ασχοληθεί σοβαρά με την στελέχωση αλλά και τις υποδομές. Ο σιδηρόδρομος δεν είναι οι λαμπεροί γρανίτες, οι προβολείς και οι κάμερες των καναλιών που τρέχουν να προβληθούν όλοι όσοι φέρουν ευθύνη για αυτό τραγικό γεγονός. Ο σιδηρόδρομος είναι όλα όσα υπάρχουν πίσω από αυτήν την χολιγουντιανού επιπέδου λάμψη, όλα όσα είναι αόρατα από τους φακούς των καμερών.

Σήμερα από ντροπή και μόνο, θα έπρεπε να βλέπαμε τις παραιτήσεις όλων αυτών των φωστήρων που πιστεύουν ότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να λειτουργήσει στον αυτόματο πιλότο. Σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μεταφορών θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί σύσσωμη.

Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως ένδειξη πένθους στην εθνική τραγωδία αναστέλλουμε την σημερινή μας κινητοποίηση.

Οι καρδιές όλων σήμερα χτυπάνε εκεί στα Τέμπη.

Δεν ξεχνάμε τα προβλήματά μας και θα επανέλθουμε σε αυτά.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Υ.Γ Θα γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί η συγκοινωνία το συντομότερο δυνατόν»

Ημέρα οδύνης και πένθους για τον σιδηρόδρομο και για όλη την κοινωνία
Για ημέρα πένθους και οδύνης τόσο για τον σιδηρόδρομο όσο και για όλη την κοινωνία κάνει λόγο και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπύρος Ρεβύθης, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι σε μετρό και ΗΣΑΠ αναστέλλουν τη σημερινή τους κινητοποίηση.

«Δυστυχώς το τραγικό θανατηφόρο ατύχημα ορίζει την σημερινή, ως μέρα πένθους που μόνο για αυτό θα μπορούσε να απεργήσει κάποιος εργαζόμενος και όχι για δικά του, κλαδικά αιτήματα» τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook. Υπενθυμίζει δε τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων και τις ενστάσεις τους έναντι στην ιδιωτικοποίηση των μεταφορών γενικότερα, καθώς και ότι διαχρονικά προειδοποιούσαν τις κυβερνήσεις για τις επιπτώσεις παγκοσμίως και τα θανατηφόρα ατυχήματα που προκύπτουν από την εμπορευματοποίηση αυτών.

πηγή: https://www.avgi.gr/