Δικαίωση για τους απολυμένους των Λιπασμάτων Καβάλας: Μισθοί υπερημερίας και 5.000 για ηθική βλάβη

Ήττα Χατζηδάκη και Κυβέρνησης ΝΔ.

Διαβάζουμε άρθρο στα dikaiologitika.gr:

Τους απολυμένους των Λιπασμάτων Καβάλας δικαίωσε το Δικαστήριο, το οποίο έκρινε άκυρες τις ομαδικές απολύσεις, ενώ τους επιδίκασε μισθούς υπερημερίας και ποσό 5.000 ευρώ για ηθική βλάβη

Δικαιώθηκαν οι απολυμένοι των Λιπασμάτων Καβάλας από το Δικαστήριο. Η ομαδική τους απόλυση κρίθηκε άκυρη από το δικαστήριο, το οποίο παράλληλα υποχρεώνει την εταιρεία να καταβάλει σε όλους τους, μισθούς υπερημερίας.

Την υποχρεώνει ακόμα να τους καταβάλει χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ με τόκο για ηθική βλάβη. Παράλληλα το δικαστήριο ζήτησε από τον εισαγγελέα να ερευνήσει την τέλεση απάτης κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημιά κακουργηματικού χαρακτήρα πάνω από 120.000 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων είχαν απολυθεί το 2016 με μηνύσεις εναντίον τους, όταν οι ίδιοι είχαν αρνηθεί να αλλάξουν την εργασιακή τους σχέση. Στη συγκεκριμένη «μάχη» είχαν δικαιωθεί και επαναπροσληφθεί.

Δεν επέστρεψαν ωστόσο ποτέ στο αντικείμενο εργασίας τους, ενώ από τις αρχές του 2020 δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στο εργοστάσιο.

Καταπέλτης για τη ΒΦΛ η απόφαση του Δικαστηρίου για τις απολύσεις στα Λιπάσματα. https://t.co/vUQa4O8fZo pic.twitter.com/HWJz04I1VG— Σωματείο Εργαζομένων Καβάλα Όιλ (@SomateioE) August 22, 2022