ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Θ.΄΄ Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ΄΄: Καταδικάζουμε το μπαράζ μετακινήσεων προσωπικού

Εξοχή:22/2/23

Το Σωματείο Εργαζομένων Γ. Παπανικολάου, καταδικάζει κατά πλειοψηφία, το μπαράζ μετακινήσεων , υποβαθμίσεων και αλλαγών σε διάφορες θέσεις της Διοικητικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, με ευθύνη της Διοίκησης του Νοσοκομείου. 

Η αρχή έγινε στην Διοικητική Υπηρεσία, όπου ο Διοικητής προχώρησε στη μετακίνηση συναδέλφου που είναι εκλεγμένη στο Εργασιακό Σωματείο του Παπανικολάου, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης , καθώς και σε υποβιβασμό της Προϊσταμένης Διεύθυνσης της Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας. 

Συνέχεια είχε η Νοσηλευτική Υπηρεσία, όπου στις τελευταίες τοποθετήσεις συναδέλφων νοσηλευτών σε θέσεις ευθύνης πολλοί συνάδελφοι έκπληκτοι , είδαν να παρακάμπτονται ή καταφανώς να αδικούνται ως προς την επιλογή της Διεύθυνσης. 

Σύσσωμο το Δ.Σ. – πλην της ΔΑΚΕ- αποφάσισε μια σειρά δράσεων συμπαραστεκόμενο στους συναδέλφους που θίγονται από τις αποφάσεις της Διοίκησης. Η ίδια η ΕΝΕ που διοικείται από στελέχη της ΔΑΚΕ έχει σαφή θέση για το θέμα αυτό, αλλά όχι στο δικό μας Νοσοκομείο ΟΥΤΕ αυτό λαμβάνεται υπ’ όψη !!!

Καλούμε τη Διοίκηση να απαντήσει τόσο στο Σωματείο, όσο και στους συναδέλφους που αδικούνται κατάφωρα και ακυρώνονται οι αγώνες τους και η προσφορά τους, ιδιαίτερα την τελευταία τριετία με την πανδημία, με ποια κριτήρια προχώρησε στις συγκεκριμένες αλλαγές. 

Απαιτούμε άμεσα να σταματήσει η αυθαιρεσία της Διοίκησης του Νοσοκομείου. 

Ευθύνη σε αυτό έχουν όλες οι Κυβερνήσεις μέχρι τώρα, που συνεχίζουν την λειτουργία Δ.Σ. Νοσοκομείων με την πλειοψηφία να αποτελούν τα διορισμένα, από την εκάστοτε Κυβέρνηση μέλη. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. μάλιστα, προχωράει ένα βήμα παραπέρα με την νέα νομοθετική ρύθμιση που μειώνει τα τακτικά μέλη των Δ.Σ. των Νοσοκομείων που εργάζονται στο Νοσοκομείο από 4 σε 2, αυξάνοντας κατά 3 αυτά που δεν σχετίζονται καθόλου με τα Νοσοκομεία. 

Ευθύνη έχουν όλοι όσοι έχουν αφήσει ανενεργά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια εδώ και 20 σχεδόν χρόνια, με αποτέλεσμα οι θέσεις ευθύνης να μην κατανέμονται με κρίσεις αλλά με ανάθεση, αυξάνοντας την αυθαιρεσία, την ρουσφετολογία και την τιμωρία όσων αντιστέκονται στο Νοσοκομείο-επιχείρηση. 

Δεν θα το επιτρέψουμε !!!!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ