Κομοτηνή / Αποζημίωση σε 45χρονη μητέρα για εκδικητική απόλυση και σεξουαλική παρενόχληση

Mε δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, εργοδότης καλείται να πληρώσει να πληρώσει 15.000 ευρώ σε 45χρονη μητέρα για εκδικητική απόλυση, λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης.

Όπως ανέφερε το θύμα της εκδικητικής απόλυσης και της σεξουαλικής παρενόχλησης «ένιωσα τόσο εξευτελισμό. Έλεγα δεν επιτρέπεται να στο κάνει κανένας αυτό. Δεν επιτρέπεται, χάνεις τον εαυτό σου, χάνεις το είναι σου, χάνεις τα πάντα. Κάθισα και σκέφτηκα εντατικά και είπα “όχι, δεν σου επιτρέπω ούτε σε εσένα και σε κανέναν”.

Μάλιστα όπως κατήγγειλε 45χρονη γυναίκα, επειδή δεν ενέδωσε στις παρενοχλήσεις του εργοδότη, εκείνος την απέλυσε. Αρχικά τον κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας, αναφέροντας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στην αγωγή της η 45χρονη αναφέρει επίσης, πως ο εργοδότης της έκανε καψόνια στο χώρο εργασίας μέχρι και την απόλυσή της. Από την άλλη ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως η απόλυση έγινε γιατί «δεν έκανε για τη δουλειά».

Η γυναίκα όμως είχε δυο μάρτυρες στο πλευρό της, που κατέθεσαν και αυτές πως είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο εργοδότη.

ΠΗΓΗ: https://www.avgi.gr/