«Κροκοδείλια δάκρυα» της ΠΟΕΔΗΝ για τους ΣΟΧ και την επαναφορά των εργολάβων. Αρνήθηκαν την πρόταση για κινητοποίηση – ΑΡΜΑ

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) συνεχίζουν να εξαπατούν τους εργαζόμενους και να προσφέρουν στήριξη στη Κυβέρνηση και τις πολιτικές της στην Υγεία.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Κυβέρνησης για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των εργολάβων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες ΟΛΩΝ των Νοσοκομείων ( καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη) παρά το ότι είναι πιο ακριβοί (πάνω από 70.000.000€..) και με εργασιακές σχέσεις Γαλέρας, όπως συνέβαινε ΌΛΑ τα προηγούμενα χρόνια και τον εμπαιγμό και τη κοροϊδία του κ. Πλεύρη τρις(!!) από το βήμα της Βουλής και συχνά από τα «πρόθυμα» ΜΜΕ «όπου η μελέτη αποδεικνύει ότι οι ΣΟΧ είναι πιο φθηνοί, θα παραμένουν αυτοί..» υλοποιείται τους επόμενους μήνες με την απόλυση των ΣΟΧ (πάνω από 6.000…)και την επαναφορά σε ΟΛΕΣ τις υποστηρικτικές υπηρεσίες των Εργολάβων. Μικρές εξαιρέσεις η κάλυψη κάποιων θέσεων με επικουρικούς που παραμένουν έως 31/12/2023.

Μπροστά στη Κυβερνητική καταιγίδα των απολύσεων, κατατέθηκε πρόταση από το Ενωτικό Κίνημα και στηρίχθηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις (ΑΡΜΑ,ΑΣΥ, ΑΑΑ) στην Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ στις 17/1, την οργάνωση κινητοποίησης για τους ΣΟΧ, μπροστά στην επικείμενη ολοκλήρωση των διαγωνισμών και την επαναφορά των εργολάβων να υπάρξει κινητοποίηση το επόμενο διάστημα για τη παραμονή των ΣΟΧ με παράταση των συμβάσεων. Πρόταση για κινητοποίηση κατατέθηκε από το ΑΡΜΑ και για τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ, για την «ομηρεία» με την μη έκδοση της ΚΥΑ παράτασης.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)  που συγκροτήθηκε και σε Προεδρείο, για να στηρίξουν πλέον οργανωμένα τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ τις προτάσεις για κινητοποιήσεις για τους ΣΟΧ και τον ΟΑΕΔ, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα και στη κινητοποίηση στις 22/2, τότε που θα έχουν τελειώσει ή θα τελειώνουν όλα…

Ακόμα και τώρα, που ήδη σε Νοσοκομεία οι απολύσεις είναι «ante portas» και ήδη υπάρχουν τοπικές κινητοποιήσεις, η πλειοψηφία (ΠΑΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν παίρνει τη πρωτοβουλία για να υπάρξει κεντρική Κινητοποίηση.

Αντί λοιπόν να πάρει πρωτοβουλίες η ΠΟΕΔΗΝ, διεκδικώντας να μην ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ο Πρόεδρος ( ο Γραμματέας μπουχός…) γυρνάει στα κανάλια και με «κροκοδείλια δάκρυα» μιλάει για τις «συνθήκες Γαλέρας», τους μπράβους των εργολάβων και τις απολύσεις των ΣΟΧ και «τι κακό μας βρήκε…». Κουβέντα για να οργανώσει η ΠΟΕΔΗΝ κινητοποίηση κατά της Κυβέρνησης, με στόχο να σταματήσει τις απολύσεις…

Απέναντι στους αγωνιστές των 10΄στα ΜΜΕ, καλούμε τα Σωματεία ,τους εργαζόμενους και τους συναδέλφους ΣΟΧ να πάρουν τη υπόθεση της υπεράσπισης της εργασίας και τη παραμονή τους στα χέρια τους, οργανώνοντας τοπικές κινητοποιήσεις και αποφάσεις για Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας.

Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις στην ΠΟΕΔΗΝ να υπάρξει πρωτοβουλία για κινητοποίηση τις επόμενες μέρες στο Υπουργείο Υγείας.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.