Κάλεσμα σε Παν-Πολιτιστική Κινητοποίηση & ενημέρωση για την μετατροπή των μουσείων σε σε ΝΠΔΔ

Κάτω τα χέρια από τα Κρατικά Μουσεία!

Πραγματοποιήθηκε χθες στο ΓΚΑΖΙ με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων από όλους τους κλάδους, η εκδήλωση-ενημέρωση για το σχέδιο νόμου μετατροπής των Μουσείων σε ΝΠΔΔ, με τη συμμετοχή του εργατολόγου Δ. Τεμπονέρα και εκπροσώπους των κομμάτων  (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25), όπου όλοι δεσμεύτηκαν ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Επιπλέον η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε για άλλη μια φορά τη δέσμευση ότι το νομοσχέδιο αυτό θα καταργηθεί από τα πρώτα σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συντονιστικού των πρωτοβάθμιων σωματείων του υπουργείου πολιτισμού (ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΑΣΥΠΑΤΕ – ΠΕΣΑ -ΠΣΕΠ -ΣΕΑ – ΣΕΚΑ) για να μην ξεπουληθούν και τα μουσεία,  γέμισαν την αίθουσα δείχνοντας την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο της πολιτική ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

Την ΠΕΜΠΤΗ 12:00 συμμετέχουμε δυναμικά και μαζικά στο ΠΑΝ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ενωτικά μαζί με όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού! 

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του συντονιστικού των Πρωτοβαθμίων Σωματείων του ΥΠΠΟΑ (ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΑΣΥΠΑΤΕ – ΠΕΣΑ -ΠΣΕΠ -ΣΕΑ – ΣΕΚΑ) 1.2.2023

Ο πολιτισμός στο δρόμο

Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια Μουσεία και τα καλλιτεχνικά πτυχία

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στον πολιτισμό!

Με το ΠΔ 85/2022 υποβάθμισε τα εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών, εξισώνοντας τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών με απολυτήρια λυκείου, προς όφελος των κάθε λογής ιδιωτικών κολλεγίων που ξαφνικά βρίσκονται να “προσφέρουν” πτυχία ανώτερα από αυτά της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου!

Με το σχέδιο νόμου που έχει βγάλει στη διαβούλευση, προσπαθεί να μετατρέψει τα πέντε μεγάλα δημόσια Μουσεία σε κυβερνητικά υποχείρια, με διορισμένα ΔΣ που θα αποφασίζουν για την διαχείριση των σπουδαίων θησαυρών των μουσείων μας, και να τα αποκόψει από τον κορμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας διαλύοντας την ενιαία προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αντικαθιστά τους εργαζόμενους με “εθελοντές”! Στόχος είναι τα δημόσια Μουσεία να γίνουν μουσεία της ελίτ, να ιδιωτικοποιηθούν οι λειτουργίες τους και να βάζει το χέρι στην τσέπη ο εργαζόμενος λαός για να τα επισκεφτεί.

Η καλλιτεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα δεν χρειάζεται “τσεκούρι”, χρειάζεται διαβάθμιση των πτυχίων, κατοχύρωση και διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, δημόσιες σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου και ενίσχυση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στα σχολεία.

Τα αρχαιολογικά Μουσεία δεν χρειάζονται τοποτηρητές της κυβέρνησης. Χρειάζονται προσωπικό και πόρους για στήριξη της δημόσιας λειτουργίας τους για να προσφέρουν πολιτισμό για όλους και όλες.

Ο κόσμος του πολιτισμού απαντά ενωμένος!

ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με αυτή των σωματείων των καλλιτεχνών που έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2023 και με την 24ωρη απεργία του ΣΕΚΑ στις 2 Φεβρουαρίου 2023.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην διευκολυντική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 2/2 (24ωρη για τα μέλη του ΣΕΚΑ) και στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, 12 μ στο Σύνταγμα (Αθήνα), 12 μ άγαλμα Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη).

ΟΧΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Ενιαίος-ΠΕΣΑ-ΣΕΑ-ΠΑΣΥΠΑΤΕΚ-ΣΕΚΑ

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ & ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ