Εργαζόμενοι στους δήμους / 24ωρη απεργία για το θάνατο της εργαζόμενης στο Ξυλόκαστρο

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών – Απαιτούν μέτρα για την ασφάλεια στην εργασία – Ζητούν συνάντηση με Βορίδη

«Λουκέτο» βάζουν σήμερα Τρίτη (17/1) στους δήμους όλης της χώρας οι εργαζόμενοι, που συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης), με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Στις 10 το πρωί εκατοντάδες εργαζόμενοι στους δήμους συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν για το εργατικό δυστύχημα. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών (στο κτίριο επί της Βασ. Σοφίας) ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η 45χρονη δημοτική υπάλληλος, που σύμφωνα με καταγγελίες ήταν ανασφάλιστη, βρήκε ακαριαίο θάνατο, όταν ΙΧ έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου, στο οποίο επέβαινε εν ώρα υπηρεσίας.

Βασικό αίτημα της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι η αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «στοχευμένα έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό, δημιουργώντας εν γνώση της συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Αύριο Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου.

πηγή: https://www.avgi.gr/

photo/ re – union.gr