Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας – Ντόμινο παραιτήσεων

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, για την κατάσταση του νοσοκομείου, ύστερα από την παραίτηση βόμβα της διευθύντριας της Παθολογικής κλινικής και τις αιχμές που άφησε για την κατάσταση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωΐ στην πύλη του νοσοκομείου, με υγειονομικούς και πολίτες να απαιτούν την άμεση στήριξη του νοσοκομείου.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για διαλυτική κατάσταση σε βασικές κλινικές, για λύσεις “μπαλώματα” που οδηγούν σε παραιτήσεις γιατρούς και για τεράστια κούραση και αγανάκτηση λόγω της υποστελέχωσης.

Η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η προ ημερών παραίτηση της Ελένης Ιωαννίδου, λοιμωξιολόγου, διευθύντριας της Παθολογικης Κλινικής, ενώ όπως φαίνεται, ακολουθεί ένα ντόμινο παραιτήσεων στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.

φωτο: goodnet.gr
φωτο: goodnet.gr

Σε δηλώσεις του σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Γ. Σαριδάκης είπε πως υπέβαλλαν ττις παραιτήσεις τους ένας ακόμη γιατρός της Πνευμονολογικής Κλινικής και ένας ειδικευόμενος της Παθολογικής.

Ο κ. Σαριδάκης εξέφρασε το φόβο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις γιατρών, αν δεν γίνει κάτι να αναστραφεί η κατάσταση στο νοσοκομείο, εάν δεν δοθούν κίνητρα σε γιατρούς ώστε να το επιλέξουν και να το στελεχώσουν.

φωτο: goodnet.gr

Σημειώνεται ότι από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου με την Ένωση Γιατρών, θα προχωρήσουν σε ευρεία σύσκεψη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

φωτο: goodnet.gr

Υπόμνημα από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρεθύμνου

Την ίδια ώρα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου κατέθεσε υπόμνημα ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, επάρκεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Αναλυτικά το υπόμνημα:

«Η παραίτηση της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν.Ρ. λοιμωξιολόγου κ.Ιωαννίδου και οι ακόλουθες ανακοινώσεις της ένωσης ιατρών Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου έρχονται να επισφραγίσουν την τραγικότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η δευτεροβάθμια υγειονομική περίθαλψη του τόπου μας.

Μετά από 10 χρόνια μνημονιακών πολιτικών που πλήγωσαν το σύστημα υγείας, ακολούθησαν τα χρόνια της πανδημίας, που αντί να αποτελέσουν έναυσμα και ευκαιρία για ενδυνάμωση του χώρου της υγείας, μας βρίσκουν με μια β’βαθμια περίθαλψη υπό κατάρρευση και μια α’βαθμια ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου Ν.Π.Δ.Δ. , θεσμικός συνομιλητής και θεματοφύλακας της φαρμακευτικής περίθαλψης έχει συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο τα τελευταία χρόνια, όποτε ήταν ανάγκη : Με δωρεές φαρμακευτικού υλικού και στο νοσοκομείο και σε άλλους φορείς και πολίτες, με επιστημονικές ημερίδες ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, με συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις και σύμπραξη με επιστημονικούς φορείς και  εργατικά σωματεία σε κινητοποιήσεις διεκδικήσεων.

Με την θεσμική μας ιδιότητα ως φορέας, με την επαγγελματική μας ιδιότητα ως υγειονομικοί μέλη της α’βαθμιας περίθαλψης, αλλά και ως πολίτες , οι φαρμακοποιοί του Ρεθύμνου καταθέτουμε το παρών υπόμνημα με το οποίο :

  • Στηρίζουμε τις δράσεις της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου και  ζητάμε ικανοποίηση των αιτημάτων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, επάρκεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
  • Ζητάμε την συνολική στήριξη του υγειονομικού χώρου, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακευτικής περίθαλψης, με σοβαρές πολιτικές μεσο- και μακροπρόθεσμης στρατηγικής, ώστε ο κάθε ασθενής να έχει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια την περίθαλψη που οφείλει η πολιτεία να του διασφαλίζει».

αναδημοσίευση από εφσυν