Εργοδοτική αυθαιρεσία στα «ΙΚΕΑ» καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων

«Την ένταση του εργοδοτικού αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας στα “ΙΚΕΑ” Ιωαννίνων», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει το Σωματείο, «με πρακτικές που καταπατούν κάθε έννοια εργατικού και ανθρώπινου δικαιώματος, η εργοδοσία προσπαθεί να μετατρέψει τους συνάδελφους σε “jumper”, δηλ. εργαζόμενους προς αξιοποίηση για κάθε χρήση. Για να καλύψει τα κενά που δημιούργησαν οι απολύσεις (που τις βάφτισε “εθελούσιες”) του 2021, και αρνούμενη να καλύψει το πάγιο αίτημα του σωματείου για μετατροπή όλων των 4ωρων συμβάσεων σε 8ωρες, επιχειρεί να επιβάλει στους εργαζόμενους νέες υποχρεώσεις και καθήκοντα, νέες ευθύνες και βάρη».

«Με μοτίβο το “έτσι είναι, σε όποιον αρέσει, εκεί είναι η πόρτα”, χρησιμοποιώντας τον εκφοβισμό, τη στοχοποίηση και το “σπάσιμο του τσαμπουκά” σε όποιον αρνείται. Με αναρτήσεις του ομίλου περί “σύγκρουσης συμφερόντων”. Με καθημερινές παρατηρήσεις σε συνάδελφους είτε επειδή μίλησαν μεταξύ τους, είτε επειδή έχουν μαζί τους κινητό(!). Όλα αυτά, την ίδια ώρα που πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν ακόμα και 12 χρόνια στο κατάστημα, εκτελώντας με επαγγελματισμό, αλλά και με το αίσθημα της αλληλεγγύης απέναντι στον συνάδελφο τις υποχρεώσεις τους», τονίζει.

«Το Σωματείο καλεί τους συνάδελφους να ορθώσουν τείχος αλληλεγγύης απέναντι σε όποια/ον δέχεται την εργοδοτική αυθαιρεσία. Τους καλεί να ματαιώσουν την προσπάθεια να τους μετατρέψουν σε “jumper”, εργαζόμενους εύκαιρους για ξεζούμισμα, ανά πάσα στιγμή και για κάθε θέση. Εργαζόμενους χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα». (Διαβάστε εδώ).

ΠΗΓΗ: www.902.gr