Στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης – Διεκδικούν τα χρήματα των καθυστερούμενων ΜΑΠ

Αγωγή καταθέτει λίγο πριν τη νέα χρονιά ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να διεκδικήσει το χρηματικό ποσό των Μέτρων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που δεν δόθηκε στους 1.500 περίπου εργαζομένους τα προηγούμενα τρία χρόνια από τη διοίκηση.
Πρόκειται για μια αποτίμηση του ποσού που έκανε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας βασιζόμενοι στο ΦΕΚ του 2019 και δεν δόθηκαν σε είδος. Αν και σε εισήγηση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε να καταβληθεί την ερχόμενη Παρασκευή το ποσό των 300 ευρώ σε ορισμένους δικαιούχους των αναδρομικών ΜΑΠ που αφορούν τα τρία προηγούμενα (2018, 2019 και 2020) με βάση την αποτίμηση της διοίκησης (ένα σετ παντελόνια εργασίας, για καλοκαίρι-χειμώνα και ένα σετ φόρμες εργασίας για θερινή σεζόν), οι εργαζόμενοι κρίνουν ότι το ποσό που δικαιούνται είναι μεγαλύτερο με αποτέλεσμα να αναζητήσουν το δίκιο τους πλέον στα δικαστήρια.
Σημειώνεται ότι η δικαστική αγωγή αναμένεται να κατατεθεί τις τρέχουσες ημέρες στα πολιτικά δικαστήρια για τους αορίστου χρόνου και στα διοικητικά δικαστήρια για τους μόνιμους με την αισιοδοξία ότι οι εργαζόμενοι θα δικαιωθούν όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Φουντούκης. «Ο σύλλογος μας μαζί με τον τεχνικό ασφαλείας έκανε μια διαφορετική αποτίμηση από τη διοίκηση του δήμου για το ποσό των ΜΑΠ τριών χρόνων που δικαιούμαστε. Αυτό θα διεκδικήσουμε με την αγωγή μας η οποία αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των εργαζομένων και θα παλέψουμε για την πληρωμή του ποσού. Οι δήμοι, όπως ορίζεται, είναι υποχρεωμένοι εφόσον δεν δώσουν τα ΜΑΠ σε είδος, να γίνει η καταβολή τους σε χρήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φουντούκης.
Τι γίνεται με τα νέα ΜΑΠ
Όσον αφορά τα νέα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) επισήμανε ότι είναι σε διαδικασία παραλαβής. «Τα νέα ΜΑΠ θα παραδοθούν σταδιακά τους επόμενους μήνες και με το νέος έτος», ανέφερε.
Υπενθυμίζεται ότι η μη χρηματική καταβολή των ΜΑΠ είχε πυροδοτήσει τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι προχώρησαν σε συνεχείς κινητοποιήσεις απέχοντας από την εργασία και την καθαριότητα της Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα να εξαντλεί κάθε νόμιμο μέσο και να καταθέτει αγωγή ώστε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή των εργαζομένων.
ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr