Σφοδρή επίθεση Γεραπετρίτη σε ΑΔΑΕ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά της ΑΔΑΕ στην Ολομέλεια της Βουλής. «Οι ανεξάρτητες αρχές δεν είναι κράτος εν κράτει» είπε, στηλιτεύοντας με αυτόν τον τρόπο το γεγονός ότι η Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών εκπλήρωσε το συνταγματικό της καθήκον, προβαίνοντας σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στη Cosmote προκειμένου να εξακριβώσει την παρακολούθηση των Γιώργου Κύρτσου και Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο υπουργός υπερηφανεύτηκε για τη θεσμική προσήλωση και αντιμετώπιση της κυβέρνησης στη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. «Όλες (οι επιλογές) έγιναν με σεβασμό στην επετηρίδα. Όχι με “βουτιές”…» σχολίασε δηκτικά.

Και πρόσθεσε απαντώντας στις αιχμές του Ευκλείδη Τσακαλώτου: «Επειδή μου λέτε για την ΑΔΑΕ, ναι, να πράξει το έργο της. Όμως, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε μια συντεταγμένη Πολιτεία κ. Τσακαλώτε. Το γνωρίζετε καλά γιατί έχετε θητεύσει στο εξωτερικό».

Τόνισε δε ότι «οι ανεξάρτητες Αρχές δεν είναι κράτος εν κράτει» και συνέχισε λέγοντας: «Η Βουλή νομοθετεί, η κυβέρνηση εφαρμόζει, η ανεξάρτητη Αρχή ελέγχει και η Δικαιοσύνη κρίνει και ερμηνεύει τους νόμους. Κανείς δεν μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί τιμητής του συνάγματος όταν υπάρχει συντεταγμένη Πολιτεία που κατανέμει τους συνταγματικούς ρόλους».

ΠΗΓΗ: https://www.aftodioikisi.gr/