«Σάρωσε» το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο στα ΥΣ του Υπ. Εργασίας!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ για τα Υπηρεσιακά συμβούλια 2022 του Υπ. Εργασίας:

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας στο Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο

Το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία που έφτασε στο 70%.

Σας ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά για  την εμπιστοσύνη που δείξατε με την ψήφο σας στο Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο στις εκλογές της 30ης Νοεμβρίου 2022. Αυτή η εμπιστοσύνη σας μας έδωσε μία (1) από τις δύο (2) έδρες με 407 ψήφους και ποσοστό 23,5% στο Υπηρεσιακό των μονίμων και μία (1) από τις δύο (2) έδρες με 88 ψήφους και ποσοστό 51,4 στο Υπηρεσιακό των ΙΔΑΧ.

Σε μία εκλογική διαδικασία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την ηλεκτρονική ψηφοφορία, το μεγάλο μέγεθος, τη διαφορετικότητα και τις ιδιαιτερότητες του εκλογικού σώματος, συγχαίρουμε όλες τις παρατάξεις και τους μεμονωμένους υποψηφίους που επέλεξαν να συμμετέχουν στη δημοκρατική διαδικασία και δηλώνουμε ότι θα συνεργαστούμε αρμονικά με τους υπόλοιπους εκλεγμένους συναδέλφους για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε επίσης τις εφορευτικές επιτροπές για την διεξαγωγή μιας άψογης εκλογικής διαδικασίας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ψηφοδελτίου μας στα ΥΣ των μονίμων και των ΙΔΑΧ, υποστηριζόμενοι από το σύνολο του ψηφοδελτίου μας, θα συνεχίσουν για μια ακόμα θητεία να είναι ουσιαστικά παρόντες και θα βρίσκονται κοντά στους συναδέλφους και στις ανάγκες τους. 

Η προτίμησή σας στο πρόσωπό μας για τέταρτη συνεχή θητεία ( ΥΣ  2015, 2016, 2018 και 2022), είναι μεγάλη τιμή αλλά και ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη και υποχρέωση για την καλύτερη εκπροσώπηση του συνόλου όλων των εργαζομένων, είτε αυτοί υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου (Γενική Γραμματεία Εργασίας, Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διαχειριστικές Αρχές) είτε στην Επιθεώρηση Εργασίας και στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας εποπτείας του Υπουργείου μας πανελλαδικά.

Στο ψηφοδέλτιό μας έχουμε επιτύχει στην πράξη την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση όλων των υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών χώρων με τη συμμετοχή  σ’ αυτό υποψήφιων συναδέλφων που συμμετέχουν ενεργά σε πολλά διαφορετικά πρωτοβάθμια Σωματεία και σε τρεις (3) διαφορετικές Ομοσπονδίες. Η συνεργασία αυτή δεν είναι απλά εκλογική, είναι μια ουσιαστική και μόνιμη συμμαχία, που ως αποτέλεσμα έχει την βέλτιστη δυνατή εκπροσώπηση των συναδέλφων.

Και επιπλέον, μέχρι την συγκρότηση των ξεχωριστών Υπηρεσιακών Συμβουλίων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και στην Επιθεώρηση Εργασίας, κάτι το οποίο αποτελεί πάγια διεκδίκησή μας, δεσμευόμαστε για την συνεχή και άμεση συνεργασία, συμμετοχή και επικοινωνία,  ώστε η  συνολική εκπροσώπηση των  χιλιάδων εργαζομένων (2.636 εκλογείς για το ΥΣ των μονίμων και 308 για το ΥΣ των ΙΔΑΧ) από ένα Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο να γίνεται αποτελεσματικά, δίκαια και αντικειμενικά.

Το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο:

  •   Σαφής επιδοκιμασία της ενεργής συμμετοχής, της δημοκρατίας και της θέλησης των εργαζομένων να συμμετέχουν στις αποφάσεις που τους αφορούν. 
  •   Επιδοκιμασία των επιλογών του Ανεξάρτητου Ενωτικού Ψηφοδελτίου και της αποτελεσματικότητας της εκπροσώπησης στο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό συμβούλιο τα τελευταία χρόνια. Οι εκπρόσωποί μας ήταν και θα συνεχίζουν να είναι στην πράξη παρόντες υπερασπίζοντας το σύνολο των εργαζομένων. 
  •  Ενίσχυση όλων των δυνάμεων που επέλεξαν τη συνεργασία και τη συμμετοχή από όλους τους υπηρεσιακούς χώρους χωρίς αποκλεισμούς συναδέλφων.

Πιστεύουμε στη δύναμη και την αξία της συμμετοχής και των συνεργασιών.

Βάζοντας μπροστά την συναδελφικότητα, την ενότητα και την συλλογικότητα δεσμευόμαστε ότι θα εκπροσωπήσουμε αποτελεσματικά, δίκαια, και αντικειμενικά όλους τους συναδέλφους και θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας.

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Αναλυτικά αποτελέσματα εκλογών:

ΕΚΛΟΓΕΣ 30ης Νοεμβρίου 2022 για εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια Μονίμων και ΙΔΑΧ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

Α. Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο μονίμων.

Σε σύνολο 2636 ψηφοφόρων

Ψήφισαν: 1861, Λευκά: 136

1.       Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Υπαλλήλων ΥΠΕΚΥΠ, 570 ψήφοι, ποσοστό 32,9%

2.       Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο ΥΠΕΚΥΠ, 407 ψήφοι, ποσοστό 23,5%

3.       «μαζί»- ΙΣΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΕΡΓΑΣΙΑ, 363 ψήφοι, ποσοστό 21,1%

4.       ΔΑΚΕ ΥΠΕΚΥΠ, 154 ψήφοι, ποσοστό 8,9%

5.       Αγωνιστική Συσπείρωση, 119 ψήφοι, ποσοστό 6,8%

6.       Αντί-λογος, 36 ψήφοι 2%

Εκλέγονται: α) Από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Υπαλλήλων ΥΠΕΚΥΠ ο  Γεωργιάδης Νικόλαος με αναπληρωτή τον Μαστρογιαννόπουλο Ιωάννη και β) Από το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο ΥΠΕΚΥΠ η Παπαδημητρίου Σταυρούλα  με αναπληρωτή τον Λιβανό Παναγιώτη.

Β. Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο ΙΔΑΧ.

Σε σύνολο 308 ψηφοφόρων

Ψήφισαν: 194, λευκά 23

1.       Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο ΥΠΕΚΥΠ, 88 ψήφοι, ποσοστό 51,4%

2.       Ανεξάρτητος Υποψήφιος, Γαζής Ηλίας 29 ψήφοι, ποσοστό 16,9%

3.       Ανεξάρτητος Υποψήφιος Κουτσονίκας Παναγιώτης 27 ψήφοι, ποσοστό 15,7%

Εκλέγονται: α) Από Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο ΥΠΕΚΥΠ η Καζάκου Μαρία με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Κυριακούλια και β) ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γαζής Ηλίας με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Κουτσονίκα.

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ