Διάλυση ΕΣΥ / Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Την κάθετη αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που βάζει ταφόπλακα στη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις καθ΄όλη τη διάρκεια που το έκτρωμα της κυβέρνησης ΝΔ θα συζητείται στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν τρεις 24ωρες απεργίες και αντίστοιχες συγκεντρώσεις:

Δευτέρα 28/11, ημέρα ακρόασης φορέων στη Βουλή για το νομοσχέδιο 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή

ρίτη 29/11, 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Πέμπτη 1/12, 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή με κάλεσμα σε Εργατικά Κέντρα, σωματεία, ΑΔΕΔΥ κτλ.

Επισημαίνεται ότι το νομοσχέδιο έχει απορριφθεί από την ΟΕΝΓΕ και όλες τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), «πρόκειται για νομοσχέδιο -τομή που ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της παραπέρα ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα υγείας». 

Παράλληλα επισημαίνει ότι «η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ αφαιρεί ένα ακόμα εμπόδιο για να γίνουν οι ασθενείς εύκολη πελατεία στον ιδιωτικό τομέα…» 

Η ΕΙΝΑΠ, καταλήγει ότι «οι αλλαγές αυτές συνιστούν ταυτόχρονα, ανατροπή και ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων».

ΔΕΊΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΣΥ / Τέλος η δημόσια περίθαλψη με υπογραφή Μητσοτάκη

ΠΗΓΗ: avgi.gr