Ανακοίνωση «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» για τα αποτελέσματα του 28ου Συνεδρίου της ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ

Σε κλίμα γόνιμου διαλόγου και εποικοδομητικής αντιπαράθεσης απόψεων ολοκληρώθηκε στην Αθήνα, το 28Οπανελλήνιο συνέδριο της ενοποιημένης πλέον ομοσπονδίας ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ, αναδεικνύοντας ως πλειοψηφική παράταξη την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ- η Δύναμη στα Χέρια σου».

Αξίζουν συγχαρητήρια σε καθέναν από τους 165 συνέδρους, από τους 27 συλλόγους μέλη της ομοσπονδίας για τη διαρκή και εποικοδομητική συμμετοχή τους στο συνέδριο, τηρώντας πλήρως τη δέσμευση που είχαν αναλάβει έναντι των συναδέλφων που τους εξέλεξαν, κυρίως όμως στους συνέδρους που ήρθαν από την περιφέρεια.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλες και όλους τους συναδέλφους συνέδρους από όλους τους συλλόγους μέλη της ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ που υπερψήφισαν τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ και να ευχηθούμε και στους συναδέλφους όλων των υπόλοιπων παρατάξεων μια γόνιμη, δημιουργική και διεκδικητική θητεία.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ : 57 ΨΗΦΟΙ – 8 ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΔΣ – 5 ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΠΡΟΣ ΑΔΕΔΥ

ΔΑΚΕ : 44 ΨΗΦΟΙ – 6 ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΔΣ – 4 ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΠΡΟΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : 34 ΨΗΦΟΙ – 5 ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΔΣ – 3 ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΠΡΟΣ ΑΔΕΔΥ

ΔΑΣ : 16 ΨΗΦΟΙ – 2 ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΔΣ – 1 ΣΥΝΕΔΡΟΣ ΠΡΟΣ ΑΔΕΔΥ

ΡΑΚ : 7 ΨΗΦΟΙ – 1 ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΔΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ : 6 ΨΗΦΟΙ – 1 ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΔΣ

Η πρώτη θέση που έλαβε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ θεωρούμε ότι αποτελεί τη συνδικαλιστική έκφραση ενός μεγάλου και δυναμικού ρεύματος στήριξης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, με σαφείς θέσεις και προτάσεις που καταδικάζουν και εναντιώνονται στις πολιτικές τις οποίες ακολουθεί η κυβέρνηση και ο Χατζηδάκης. Οι σύνεδροι της ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ από όλη την Ελλάδα, με την υπερψήφιση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ εξέφρασαν την επιθυμία τους να αλλάξει ο ΕΦΚΑ, τόσο σε εργασιακό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Εξέφρασαν τη σαφή τους αντίθεση στην πολιτική παράδοσης της ακίνητης περιουσίας, του επικουρικού, των προμηθειών, αλλά ακόμη και των θέσεων ευθύνης σε ιδιωτικά συμφέροντα από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι υποψήφιοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ούτε ζητήσαμε αλλά ούτε και λάβαμε λευκή επιταγή από τους συναδέλφους μας. Λάβαμε την εντολή και την δυνατότητα να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για όλα εκείνα που δεσμευτήκαμε, για μια νέα πορεία του ΕΦΚΑ. Να αγωνιστούμε για εκατοντάδες προσλήψεις άμεσα, για σημαντική ενίσχυση σε υποδομές και συγκεκριμένη εκπαίδευση πάνω στα εργασιακά αντικείμενα, για επικράτηση της νομιμότητας και της αξιοκρατίας μέσω κρίσεων στις εσωτερικές διαδικασίες του ΕΦΚΑ, για την κατάργηση των απαράδεκτων διατάξεων ανάθεσης των θέσεων ευθύνης Γενικών και Διευθυντών σε ιδιώτες «ημέτερους», και για κατάργηση όλων γενικά των διατάξεων που δίνουν τη δυνατότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα να λεηλατούν ανενόχλητα τους πόρους του ΕΦΚΑ.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ θα ακολουθήσει μια συλλογική λειτουργία και μια στρατηγική αναγκαίων εναλλαγών θέσεων στο εσωτερικό της, με την μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση της περιφέρειας στη λειτουργία του ΔΣ, όπως με τη συμμετοχή στο Δ.Σ και αντιπροσώπου από τον σύλλογο Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλλονιάς & Ζακύνθου εντός αυτής της θητείας.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ»

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ