Βόλος: Στη φυλακή εργολάβος για εργατικό δυστύχημα σε οικοδομή

Εργολάβος καταδικάστηκε σε 2,5 ετών φυλάκιση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για εργατικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή σε ένα 41χρονο εργάτη οικοδομής τον Οκτώβριο του 2019. 

Ο άτυχος οικοδόμος έχασε την ισορροπία του, έπεσε από το δώμα του δευτέρου ορόφου στο κενό στην είσοδο της οικοδομής, υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και εσωτερική αιμορραγία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας. Υποστήριξε ότι ο εκλιπών, πιθανότατα από υπερβάλλοντα ζήλο, βιάστηκε και σήκωσε το βάρος, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να βρεθεί στο κενό.

Στη δίκη στην οποία παραβρέθηκε και η σύζυγος του θύματος κατέθεσε ως μάρτυρας συνάδελφος του θύματος, που εργαζόταν μαζί του εκείνη την ημέρα. Ο μάρτυρας επισήμανε ότι το θύμα και ο ίδιος δεν φορούσαν τη ζώνη ασφαλείας, όπως τους είχε υποδείξει ο εργολάβος, διότι βρίσκονταν στο τέλος της εργασίας τους. Υπογράμμισε ακόμη ο άτυχος συνάδελφός του προσπάθησε να σηκώσει ένα ασφαλτόπανο, που θα σήκωνε γερανός, και πως λόγω του υπερβολικού βάρους, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr