Νέα προσφυγή Κεραμέως – «Αύριο γιορτάζετε τις άλλες μέρες δικάζεστε»

Νέα προσφυγή κατά της ΑΔΕΔΥ κατέθεσε η υπουργός Παιδείας προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή που κήρυξε για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Μια ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, η υπουργός Παιδείας κατέθεσε νέα αγωγή, αυτή τη φορά κατά της ΑΔΕΔΥ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή που κήρυξε για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αύριο θα ακολουθήσουν διθυραμβικές ανακοινώσεις για τους «ήρωες εκπαιδευτικούς» που τους «γιορτάζουμε και τους ευχαριστούμε από καρδιάς» για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν για το «μέλλον των παιδιών μας» και κατ’ επέκεταση για το σύνολο της κοινωνίας.

Η προκήρυξη της απεργίας-αποχής από την ΑΔΕΔΥ ήρθε μετά την προσφυγή -για πέμπτη φορά μέσα σε λίγους μήνες- του υπουργείου Παιδείας κατά της ΔΟΕ, η οποία είχε λάβει απόφαση για αποχή των εκπαιδευτικών από το θεσμό του «μέντορα» και του ενδοσχολικού συντονιστή

Πυρ ομαδόν κατά συνδικαλιστών ηγεσιών

«Στα σχολεία μας αυτή τη χρονιά ξεκίνησε ο θεσμός του «μέντορα», δηλ. έμπειροι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν και καθοδηγούν τους νεότερους συναδέλφους τους. Συνδικαλιστικές ηγεσίες κήρυξαν απεργία διαρκείας για το θεσμό αυτό (όπως και για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού συστήματος «PISA» αλλά και απεργία για τις εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία).

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, δηλαδή, δεν θέλουν να υποστηρίξουν τους νεότερους συναδέλφους τους και αξιώνουν την μη εφαρμογή του νόμου. H απεργία αυτή κρίθηκε παράνομη από το Δικαστήριο. Στη συνέχεια, η ΔΟΕ ζήτησε »κάλυψη» από την ΑΔΕΔΥ, δηλαδή να προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ως ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο ολόιδια απεργία με αυτήν που κρίθηκε παράνομη» αναφέρει σε νέα δήλωσή της η υπουργός Παιδείας, γνωστοποιώντας ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη και αυτή η απεργία.

Η δήλωση της υπουργού Παιδείας:

Στα σχολεία μας αυτή τη χρονιά ξεκίνησε ο θεσμός του «μέντορα», δηλ. έμπειροι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν και καθοδηγούν τους νεότερους συναδέλφους τους. Συνδικαλιστικές ηγεσίες κήρυξαν απεργία διαρκείας για το θεσμό αυτό (όπως και για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού συστήματος «PISA» αλλά και απεργία για τις εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία).

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, δηλαδή, δεν θέλουν να υποστηρίξουν τους νεότερους συναδέλφους τους και αξιώνουν την μη εφαρμογή του νόμου. H απεργία αυτή κρίθηκε παράνομη από το Δικαστήριο. Στη συνέχεια, η ΔΟΕ ζήτησε «κάλυψη» από την ΑΔΕΔΥ, δηλαδή να προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ως ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο ολόιδια απεργία με αυτήν που κρίθηκε παράνομη.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε ολόιδια απεργία, και σήμερα προσέφυγα στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί και αυτή η απεργία παράνομη.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα καλύτερο σχολείο, με εκπαιδευτικούς που θα γίνονται συνεχώς καλύτεροι και θα προσφέρουν ακόμη περισσότερα στα παιδιά μας.

ΠΗΓΗ: https://www.alfavita.gr/