Με ΠΝΠ η ΝΔ διαχωρίζει σε 2 Κλάδους το Νοσηλευτικό Προσωπικό

Το ΑΡΜΑ υγειονομικών απευθύνει κάλεσμα: ΟΛΟΙ σήμερα 14/5 στη Στάση 11-15 και στις συγκεντρώσεις σε Υπουργείο- ΥΠΕ-Νοσοκομεία. Να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ το Πραξικόπημα Κυβέρνησης- ΕΝΕ για ξεχωριστούς Κλάδους Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Σήμερα, σε ΟΛΗ την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι στην Υγεία, καταγγέλλουν τη Νομοθετική Πρωτοβουλία της Κυβέρνησης (και μάλιστα με ΠΝΠ) να προχωρήσει στη Σύσταση 2 Κλάδων στο Νοσηλευτικό Προσωπικό.

Με κινητοποιήσεις και παραστάσεις Διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι καταθέτουν τη ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ με τη προωθούμενη ρύθμιση, που επισημοποιεί και κατοχυρώνει (και με το νόμο..) το διαχωρισμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με δηλώσεις, ο απαξιωτικός και προσβλητικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε ο Υπουργός Υγείας τους εκπροσώπους των ΔΕ Νοσηλευτών, στο αίτημα τους για τον Ενιαίο Κλάδο.

‘Eφτασε μάλιστα να τους απειλήσει, ότι «εάν δεν αποδεχθούν τη Πρόταση για τους 2 Κλάδους, θα μείνουν απλοί Δημόσιοι Υπάλληλοι(!!).

Είναι προφανές, ότι η Κυβέρνηση έχει επιλέξει, αδιαφορώντας ΠΛΗΡΩΣ για το τι θα επιφέρει στη λειτουργία των Νοσοκομείων και στην εύθραυστη Ενότητα του Νοσηλευτικού Προσωπικού, να ικανοποιήσει την ΕΝΕ και κομματικό της ακροατήριο. Εξάλλου, όπως φαίνεται, φέρνει «βαρέως» η Ν.Δ και οι υπάλληλοι της ΕΝΕ την ήττα του 2014, όταν αναγκάστηκαν, κάτω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων να αποσύρουν αντίστοιχη τροπολογία, που προωθούσε η ΕΝΕ. Τώρα, τα στελέχη της ΕΝΕ και της Ν.Δ φαίνεται να κάνουν ρελάνς και να παίρνουν το αίμα τους πίσω…

Η καλύτερη απάντηση στα σχέδια Κυβέρνησης- ΕΝΕ είναι η Μαζική συμμετοχή στις σημερινές Δράσεις και η Υπόσχεση ΟΛΟΥ του Νοσηλευτικού Προσωπικού, ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πάρει ΠΙΣΩ η Κυβέρνηση τη Πρότασή της. Το αίτημα για ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ, ήταν, είναι και θα είναι το μόνο αίτημα που δίνει ΛΥΣΗ και διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και κατοχυρώνει στη Πράξη την αναγκαία μετεξέλιξη ΟΛΟΥ του Νοσηλευτικού Κλάδου.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΙΑΙΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ(!!)

Υ.Γ 1: Καλά το ότι δεν έχει καλέσει την ΠΟΕΔΗΝ στις συσκέψεις που οργάνωσε το Υπουργείο για το Νοσηλευτικό Κλάδο, είναι άλλη μια μεγάλη «επιτυχία» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ. Το ότι απέναντι στην απαξιωτική αυτή στάση Κυβέρνησης –Υπουργείου, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ καταγγελία(!!) από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, εξηγεί πολλά πράγματα για το σήμερα και προβληματίζει σοβαρά για το Αύριο. Ελπίζουμε να μη δούμε να επιβεβαιώνεται ΞΑΝΑ ο γνωστός στίχος « Το παιχνίδι ήταν Στημένο και από ΠΡΙΝ ξεπουλημένο…» από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, όπως μας έχει και άλλες φορές στο παρελθόν. Ελπίζουμε…

Υ. Γ 2 : ΟΛΟΙ ξέρουμε, ότι πίσω από όλα αυτά είναι η ΕΝΕ. Γιατί άραγε δεν υπάρχει, στις Ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ λέξη που να καταγγέλλει το ρόλο της και τις μεθοδεύσεις της. Τόσο γρήγορα ξέχασαν τι έλεγαν το 2014; Αχ από ότι φαίνεται η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει πρόβλημα «εκεί που έφτυνε να γλύφει τώρα». Αρκεί να υπηρετείται ο ύψιστος στόχος. Το Συνέδριο και η άνετη πλειοψηφία. Να τους χαιρόμαστε συνάδελφοι…