Απεργία-στήριξη στους εργαζόμενους της «Μαλαματίνας» προκηρύσσει το ΕΚΘ

«Η σημερινή επίθεση αποδεικνύει πως το πρόσφατο κάλεσμα της ιδιοκτησίας στους εργαζόμενους για διαπραγματεύσεις είναι προσχηματικό», λέει το ΕΚΘ.

Στην καταδίκη της σημερινής επίθεσης αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος απεργών εργαζόμενων της Οινοποιίας Μαλαματίνα προχωρά η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Η σημερινή επίθεση αποδεικνύει πως το πρόσφατο κάλεσμα της ιδιοκτησίας στους εργαζόμενους για διαπραγματεύσεις είναι προσχηματικό», επισημαίνει μεταξύ άλλων το ΕΚΘ, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων.

Μάλιστα προκηρύσσει 24ωρη απεργία στον νομό Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7 π.μ. στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΘ:

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος εργαζομένων- απεργών της «Οινοποιίας Μαλαματίνα» σήμερα το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Αποτέλεσμα της επίθεσης και των χημικών ήταν να τραυματιστούν πολλοί εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών και μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας και του Σωματείου Εργαζομένων.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην «Μαλαματίνα» εδώ και αρκετές εβδομάδες πραγματοποιούν απεργία αντιδρώντας στις απολύσεις που έχουν γίνει και την αντεργατική πολιτική που ακολουθεί η νέα ιδιοκτησία της ιστορικής επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι στην «Μαλαματίνα» τα τελευταία χρόνια υπέστησαν περικοπές στους μισθούς τους βάζοντας πλάτη για να κρατηθεί ζωντανή η εταιρία. Η επιχείρηση καταπάτησης κάθε κεκτημένου εργασιακού δικαιώματος, η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός, η αυθαιρεσία και η παραβίαση κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης από πλευράς των νέων ιδιοκτητών δεν θα περάσουν.

Η σημερινή επίθεση αποδεικνύει πως το πρόσφατο κάλεσμα της ιδιοκτησίας στους εργαζόμενους για διαπραγματεύσεις είναι προσχηματικό.

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ζητά να σταματήσουν οι διώξεις και να ανακληθούν οι 15 απολύσεις.

Ο αγώνας των εργαζομένων της επιχείρησης «Μαλαματίνα» είναι αγώνας όλης της πόλης. Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία στον νομό Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7 π.μ. στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Πηγή: https://www.voria.gr