Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Ανακοίνωσε «δωράκια» για τους ένστολους και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για οφειλές

Σε προεκλογικού χαρακτήρα ρυθμίσεις προχωρά η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Δωράκια για τους ένστολους και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία περιλαμβάνει το μίνι νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης αναγνωρίζεται σε όλους τους ένστολους το δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας», δηλαδή της αναγνώρισης έως και πέντε επιπλέον ετών ασφάλισης.

Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που «μυρίζουν» εκλογές αφορούν στη μείωση του χρόνου παραγραφής των μη βεβαιωμένων οφειλών στον ΕΦΚΑ από 20 σε 10 χρόνια, ενώ διπλασιάζονται οι δόσεις για την πάγια ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών σε 24 δόσεις (από 12).

Ακόμη καταργείται η ειδική εισφορά 1% των ασφαλισμένων του πρώην Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

Τέλος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας, παύει υφ’ όρον η ποινική δίωξη των οφειλετών ρυθμισμένων ασφαλιστικών οφειλών για όσο διάστημα εξυπηρετείται η ρύθμιση, θεσπίζεται πλαφόν σε προκλητικά υψηλές επικουρικές συντάξεις, ίσο με το 6/20 του πλαφόν κύριας σύνταξης (1.382,40€ /μήνα) και ξεκινά η διαδικασία ενιαιοποίησης των κανόνων για τις συντάξεις αναπηρίας.

πηγή: avgi.gr